2016-01-08

Håll Internet Explorer uppdaterat!

Den 12 januari 2016 slutar Microsoft supportera gamla versioner av Internet Explorer. Detta innebär inga säkerhetsuppdateringar eller support för icke supporterade versioner.

I dagens snabba tekniksamhälle är det viktigt att hålla sig uppdaterad och om du är en kund som fortfarande använder Internet Explorer 8, Internet Explorer 9 eller Internet Explorer 10 på Windows 7 SP1 bör du migrera till Internet Explorer 11 eller uppgradera till Windows 10 så snart som möjligt.

För en lista på supporterade webbläsare på respektive plattform se nedan.

Windows Plattform Supporterad Internet Explorer Version
Windows Vista SP2 Internet Explorer 9
Windows Server 2008 SP2 Internet Explorer 9
Windows 7 SP1 Internet Explorer 11
Windows Server 2008 R2 SP1    Internet Explorer 11
Windows 8.1 Internet Explorer 11
Windows Server 2012  Internet Explorer 10
Windows Server 2012 R2 Internet Explorer 11

Gällande Windows 10 finns Internet Explorer 11 och Edge som inbyggda webbläsare och dessa är båda supporterade. Ytterligare information finns på Microsoft lifecycle sida.

Hur gör man då för att migrera? Det finns två Microsoft verktyg som hjälper till med detta Enterprise Site Discovery samt Enterprise Mode.
Enterprise Site Discovery samlar i bakgrunden in information om vilka sidor som era användare använder och kompatibilitetsinformation. För att sedan säkerställa att Internet Explorer 11 kan användas mot sidor som inte stödjer den senaste webstandarden så använder man Enterprise Mode för att ladda rätt kompatibilitetsläge och rätt webbläsare (Internet Explorer eller Microsoft Edge i Windows 10). Med hjälp av denna funktion kan du välja i vilken version av Internet Explorer du vill öppna en sida i, exempel har ni en webbsida som stödjer Internet Explorer 9 går detta att emulera i Internet Explorer 11 med hjälp av Enterprise Mode.

Om du är utvecklare och vill ha hjälp finns det flera resurser att ta hjälp av: Modern.IE, TechCenter, Developer Center.

Vi på Atea har kunskapen och viljan att hjälpa dig oavsett om du vill migrera till Internet Explorer 11 eller uppgradera till Windows 10. Kontakta din Atea representant för mer information.

Jag, Mattias Fors, arbetar som Microsoft systemkonsult främst inom klienthantering och Microsoft molntjänster. Jag bloggar mer teknik på http://deploywindows.info.