2020-03-25

Hur kan vi parera trycket på datacentret när allt fler arbetar på distans?

I dagens Sverige är en del oroliga och andra mindre oroliga men gemensamt är att vi inte tar några onödiga risker. Barnkalas ställs in, på flera gym har planerna för Beach 2020 lagts på is och de som har möjlighet arbetar hemifrån! Men hur förberedda är vi på förändring?

I vardagen formas våra verksamheter efter ett fokus på värde och lönsamhet. Även om vi arbetar med risker i är vi inte alltid förberedda och behöver skyndsamt agera på de utmaningar som uppstår i ett scenario såsom i rådande omständigheter. Lyckligtvis kan vi med dagens teknologiska möjligheter snabbt anpassa oss till tillfällig förändring så att många organisationer kan fortsätta bedriva sin verksamhet. Till följd av att allt fler arbetar hemifrån är bl.a. distansanslutningar och centralt virtualiserade skrivbordsmiljöer några av de lösningar som trycktestas.

Hur snabbt kan du växla upp kapaciteten i ditt datacenter?

Just nu hjälper vi flera av våra kunder, som omgående behöver ta del av extra kapacitet, genom att förlänga deras datacenter till oss på Atea. Vi har färdiga processer och verktyg för att snabbt kunna migrera över den last som inte lägre är prioriterad att ha kvar i det lokala datacentret. Det blir ett rutinuppdrag för oss utan några initiala investeringskostnader och på några få dagar har vi löst den tillfälliga kapacitetsbristen. 

Läs mer om hur vi kan hjälpa er här

Alla utmaningar sätter oss i prövning men jag hoppas och tror att vi kommer ut på andra sidan starkare och effektivare. Längs vägen hjälper vi er med smarta anpassningar.