2019-05-02

Dell Technologies World - lanseringar och hybrida strategier

Dell Technologies World fortsätter här i Las Vegas och fokuset har under återstående dagar dels legat på övergripande strategier, dels på produktlanseringar och nya produkter inom respektive affärsenhet.

Jonas Emilsson
Jonas Emilsson
Lead Architect Hybrid Platforms

Dell Technologies har under de sista två åren utvecklats till ett bolag som verkligen drar nytta av styrkan i sin breda produktportfölj och federation av fristående enheter och det är med glädje som vi noterar att företag som t ex Pivotal med sin Kubernetespaketering (PKS) och applikationsplattformen Cloud Foundry (PCF) nu inkluderas i flera av erbjudandena inom lagring och hyperkonvergerade plattformar och hur man genom sitt otroligt starka samarbete med VMware skapar nya produkter och tjänster (som t ex VMware Cloud on Dell EMC).

Ateas team under en träff med Chad Dunn, VP, Product Management Dell EMC

Det är också spännande att se Pivotal ta plats i den gemensamma strategin på ett mycket tydligare sätt än tidigare. Pivotal har med den smått legendariska Chad Sakac i spetsen ambitionen att ta ledarplatsen inom Kubernetesbaserade ramverk. Med konkurrenter som t.ex. Red Hat så är det ett ambitiöst mål.
Men oavsett om de lyckas eller inte så är målet tydligt – att sätta öppna Kubernetesramverk på kartan i takt med att marknaden formligen exploderar.

Den kraftiga expansionen av Cloud Native teknologier är något som Atea följer mycket noggrant och också själva investerar stora pengar i, så funderar ni på vad Cloud Native och containerbaserade ramverk kan innebära för er verksamhet – slå oss en signal!

Man gör givetvis också några produktlanseringar under konferensen, bl.a. nya midrangesystemet Unity XT (https://www.dellemc.com/en-us/storage/unity.htm) som utlovar en näst intill fördubblad prestanda, fullt NVMe-stöd och ett antal nya modeller som alla injicerar nytt liv i Unityserien.
Det ger kunder som använder traditionell midrangelagring en tydlig väg framåt, om man inte vill utforska hyperkonvergerade plattformar.

Dell EMC CTO John Roese lanserar under konferensens andra dag nya Unity XT

Lite överraskande (då de redan idag har ett mycket bredd utbud av produkter inom dataskydd) så lanserar Dell EMC även en ny produktfamilj för sekundärlagring – Dell EMC Power Protect. Lanseringen rör i synnerhet appliancemodellen Dell EMC Power Protect X400 som funktionsmässigt placerar sig någonstans i närheten av den likartade Dell EMC IDPA.
Målsättningen med X400 är att erbjuda enkel och skalbar sekundärlagring som både kan skalas ut och upp genom att addera fler system och kapacitet. Se länk: https://www.dellemc.com/en-us/data-protection/powerprotect-appliances/index.htm.
Det är tydligt att man prioriterat att få denna produkt ut på marknaden så snabbt och effektivt som möjligt så att kunderna kan börja nyttja den, varför viss avancerad funktionalitet är schemalagd för senare under året.

Lansering av nya sekundärlagringssystemet Dell EMC Power Protect X400

Under förmiddagspasset dag två så kommer Pat Gelsinger, Chief Executive Officer på VMware tillbaka och berättar om VMwares vision och strategi.
Han understryker gång på gång hur de aktivt och långsiktigt arbetar tillsammans med Dell Technologies för att leverera en full hybrid ”molnstack” som skall kunna ge kunder i alla storlekar en väg till molnet, oberoende om det är privata moln eller om man konsumerar molntjänster i hybridformat. Den gemensamma leveransen av mjuk- och hårdvara skapar ett mycket starkt erbjudande och det skall bli otroligt spännande att se de paketeringar och tjänster som VMware och Dell EMC gemensamt kan erbjuda med allt från Kubernetesplattformar till hybrida molnet och hanterade tjänster (it som tjänst).

Pat Gelsinger om VMwares vision och gemensamma strategi med Dell EMC.

Med två tredjedelar av konferensen genomförd kan vi konstatera att 2019 är året då Dell Technologies valt att skapa integrerade och oerhört kraftfulla lösningar för hybrida moln och öppna ramverk och där man också till fullo nyttjar styrkan i sin egen federation.
Konkurrensen på marknaden är stenhård och Dell Technologies är bättre rustad än någonsin för att skapa kraftfulla lösningar för sina kunder och partners som ger affärsnytta och nya möjligheter som bara är möjlig med den bredd på företaget som man har!