2019-02-01

Cisco Live 2019 – Cisco syr ihop portföljen ytterligare

En pampig version av Coldplays Viva La Vida spelas på Cello. Man lyfter det hela en nivå med tolv olika kameravinklar och ett dramatiskt blått ljus. Cisco Live 2019 är igång.

Nina Karlsson Competence Area Developer

Det följer en film i ytterst ödmjuk anda. Den berättar att Cisco är ett ansvarstagande företag. De visar på värde i sociala sammanhang och lägger fram mervärdet och samhällsnyttan av deras teknologier. Man lyfter både kvinnofrågan och mångfaldsfrågan i avslutet med Soso, en sydafrikansk kvinna som nu är Chief Solution Engineer tack vare Cisco Academy. Cisco är helt rätt i tiden.

Genomtänkt portfölj

Portföljen Cisco presenterar är välfylld och genomtänkt och man trycker på att Cisco är ensam leverantör av alla dessa delar som binder samman det säkra, intuitiva och intelligenta nätverket. Här visar Cisco på sin styrka och storhet, och de är inte mer ödmjuka än de behöver vara. De följer en tydlig linje i sin presentation och plockar upp en rad olika personer på scen med ansvarområden för de tekniker Cisco vill trycka på. Förutom nyheterna presenterar man vidare resor inom SD-WAN och IoT.

Man pratar om att återuppfinna nätverket och den fundamentala förändring detta just nu genomgår. Farten på innovation ökar, och användare och enheter är i konstant förändring. Den komplexitet det moderna samhället, med digitaliseringen i framkant, står för ställer enorma krav på en förändring inom nätverket. Här presenteras nästa generations digitala upplevelse och det nätverk som är möjliggörare för detta. Cisco har byggt nätverk i 35 år och mycket har hänt på den resan, men den förändring nätverket nu genomgår är ett av sitt slag.

Så, vad är nytt?

Live kommer med tre nya lanseringar, eller snarare vidare steg i den utvecklingsresa Cisco just nu gör. Applikation och data ställs i centrum och man presenterar en mer öppen och sammanflätad produktportfölj med en fina gränssnitt och samarbeten med partners för att erbjuda en helhetslösning.

Ciscos resa mot software defined networking började med ACI för fem år sedan och nu knyter man samman säcken. Från att ha kopplat samman datacentrets fysiska plattform med dess virtuella miljö till att nu med ACI Anywhere sömlöst förlänga detta till molnet, där man skapat integration med både Azures och AWS molnlösningar. Budskapet är att ”center” behöver anpassas till platsen där informationen finns. Och det känns helt naturligt.

Även Hyperflex, Ciscos hyperkonvergerade lösning följer budskapet om att hantera data där det är och man presenterar Hyperflex Anywhere med dess molnbaserade plattform Cisco Intersight.

CloudCenter Suite representerar multicloud managering på ett lättare sätt. Man centraliserar, ökar kontrollen och får ut det mesta av sin investering.

Helhetsbudskapet är starkt. Portföljen är genomtänkt. Jag ser fram emot att följa Ciscos utveckling och vad som växer fram under detta året. Det är en väldigt spännande resa vi är på just nu.