Hoppa till huvudinnehåll

En kommuns resa till molnet

Många svenska kommuner har redan inlett eller kommer snart att påbörja sin molnresa. Vad behöver ni som kommun för att ta nästa steg?
Man sitter på en trappa utomhus och sneglar åt sidan

”Säkerheten är molnresans viktigaste fråga”

För att få friheten att jobba från olika platser är molntjänster en förutsättning. De har blivit ännu mer betydelsefulla nu, när allt fler behöver jobba hemifrån. Därför ser Håkan Molin, lösningsspecialist på Atea, säkerheten som den viktigaste frågan framöver.

Mer om säkerhet

Hur gör vi din molnresa med Microsoft 365 ännu mer effektiv och säker?

En lyckad molnresa behöver en färdplan och gärna också en erfaren guide. Det gäller att navigera rätt bland alla digitala verktyg. Vikten av att sätta verksamhetsnyttan i första rummet. Att välja teknik efter behov, inte tvärtom. Hur klargör vi eventuella risker i informationssäkerhet i den snabba digitaliseringsresan med Microsoft 365 och hur fattar vi trygga och genomtänkta beslut utifrån både riskperspektiv och verksamhetsnytta? 

Vårt webinar ger dig tips på hur du uppnår både verksamhetsnytta med den digitala arbetsplatsen och hur du systematisk arbetar med informationssäkerhet. 

Håkan Boström vet hur molnresan blir säker

Många kommuner som förbereder en molnflytt ser säkerhetsfrågorna som ett oöverstigligt berg. Ateas lösningsarkitekt Håkan Boström vet hur berget bäst ska bestigas och vilken belöning som väntar på toppen.

Ökad säkerhet

Vad är viktigt att tänka på vid en molnflytt?

Cecilia Mattfolk ser till att molnet skapar värde i kommunerna

- Jag ser att molnet ger ett ökat engagemang i kommuner

De flesta svenska kommuner har redan inlett eller kommer snart att påbörja sin molnresa.

– Roligast att se är hur användarna i slutändan får en enklare vardag, säger Cecilia Mattfolk, Competence Area Developer på Atea.

Så skapar du värde

5 steg – struktur ger kommuner en rivstart för molnresan

Kartlägg, strukturera, utvärdera och skapa rutiner för data och tjänster – innan du går över till en större molntjänst, som Office 365. – Då går flytten smidigt och ni kan snabbare upptäcka molnets alla fördelar vad gäller samarbeten, effektivitet och flöden, säger Magnus Olsson, it-arkitekt på Atea.

IT-arkitekten guidar dig i 5 steg

Vad behöver du för att ta nästa steg på er molnresa?

Få svar från en av våra specialister inom området. 

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer