kommun mjukvara molntjänster Digital arbetsplats

En kommuns resa till molnet

Många svenska kommuner har redan inlett eller kommer snart att påbörja sin molnresa. Vad behöver ni som kommun för att ta nästa steg?
Man sitter på en trappa utomhus och sneglar åt sidan

”Säkerheten är molnresans viktigaste fråga”

För att få friheten att jobba från olika platser är molntjänster en förutsättning. De har blivit ännu mer betydelsefulla nu, när allt fler behöver jobba hemifrån. Därför ser Håkan Molin, lösningsspecialist på Atea, säkerheten som den viktigaste frågan framöver.

Läs reportaget här
IngaLill Näslund-Persson samtalar med en man och gestikulerar glatt

Sollefteå kommun – snabba resultat med stegvis molnflytt

Sollefteå kommun tar ett steg i taget mot molnet. Väl avvägda, noga planerade. Och IngaLill Näslund-Persson, it-chef i kommunen, ser fram emot ökade möjligheter till distansarbete, samarbete, färre resor och fler digitala möten.

Läs reportaget här

Håkan Boström vet hur molnresan blir säker

Många kommuner som förbereder en molnflytt ser säkerhetsfrågorna som ett oöverstigligt berg. Ateas lösningsarkitekt Håkan Boström vet hur berget bäst ska bestigas och vilken belöning som väntar på toppen.

Läs reportaget här

Växjös molnflytt öppnar för robotisering

Växjö kommun tog nyligen klivet över till Office 365. För att bättre förstå det digitala landskapet slog sig 4 500 medarbetare ned i klassrummet. Och utbildningssatsningen brådskar: automatisering och robotisering ses som en av lösningarna på rådande personalbrist.

Läs reportaget här

Uddevallas it-chef: ”Det är mödan värt att lägga tid på molnresan"

På ett år har Uddevalla kommun gått från en traditionell it-miljö till en i huvudsak molnbaserad tillvaro. Atea har varit ett viktigt stöd i molnresans stora utmaning: att få samtliga medarbetare att ta till sig de nya möjligheterna.

Läs reportaget här

Vad är viktigt att tänka på vid en molnflytt?

Cecilia Mattfolk ser till att molnet skapar värde i kommunerna

- Jag ser att molnet ger ett ökat engagemang i kommuner

De flesta svenska kommuner har redan inlett eller kommer snart att påbörja sin molnresa.

– Roligast att se är hur användarna i slutändan får en enklare vardag, säger Cecilia Mattfolk, Competence Area Developer på Atea.

Så skapar du värde

5 steg – struktur ger kommuner en rivstart för molnresan

Kartlägg, strukturera, utvärdera och skapa rutiner för data och tjänster – innan du går över till en större molntjänst, som Office 365. – Då går flytten smidigt och ni kan snabbare upptäcka molnets alla fördelar vad gäller samarbeten, effektivitet och flöden, säger Magnus Olsson, it-arkitekt på Atea.

IT-arkitekten guidar dig i 5 steg

Verksamhetsnyttan gick före tekniken när Landskrona valde molnlösning

När Landskrona stad skulle välja ny molntjänst var tekniken sekundär och funktionen primär. Genom ett antal workshops med verksamheten fick de förståelse för användarnas förväntningar och behov och dessutom ett bra beslutsunderlag att ta vidare till styrelsen.

Läs mer om hur Landskrona valde molnlösning

Vad behöver du för att ta nästa steg på er molnresa?

Få svar från en av våra specialister inom området. 

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer