Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Student

Från företagsekonomi till kundansvarig säljare

Från studentlivet till Ateas landslag

Namn: Florence Karneus
Examen: Kandidat i företagsekonomi, 2019
Roll på Atea: Kundansvarig säljare

”Mitt krav på mitt första arbete var en bra chef som tror på mig och ger mig utrymme att växa och det är precis vad jag har fått!”

Utan tidigare erfarenhet av it sökte Florence sig till it-branschen. Genom utvecklingsprogrammet Accelerate fick hon en kickstart in på Atea och in i branschen vilket har varit otroligt lärorikt och spännande. Efter programmet har hon fortsatt att utvecklas och arbetar idag som kundansvarig säljare där en central del är att förstå kunders verksamhet och behov för att kunna erbjuda it-lösningar som skapar värde och gör skillnad.

Beskriv din resa på Atea

Jag började min karriär på Atea genom Accelerate som är ett utvecklingsprogram likt ett traineeprogram. Genom programmet fick jag utbildning i bland annat affärsmannaskap, presentationsteknik och upphandling men även möjlighet att knyta kontakter både internt på Atea samt hos våra leverantörer och kunder. I Accelerate hade jag två inriktningar utifrån min profil och intresse där jag fick möjlighet att testa på rollerna kundansvarig säljare och projektledare.

Efter programmet gick jag in i en tjänst som kundansvarig säljare vilket är en otroligt spännande roll som innebär varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik. Genom att vara kundansvarig behöver man ha ett väldigt brett perspektiv gällande Ateas erbjudande. Du har kundkontakt och är ansvarig över att leverera det kunden behöver. Detta innebär att samla in kunskap och lära sig om kunden för att verkligen kunna förstå och erbjuda det som skapar värde för just den kunden. Ansvaret ligger på dig att se till att kunden får stöttning av de resurser hos Atea som är rätt för just deras behov. Utöver kundkontakten ansvarar en kundansvarig säljare för själva affären, det vill säga offertskrivande, prissättning och så vidare. I och med att ingen kund är den andra lik lär jag mig någonting nytt varje dag! Behov och teknik förändras och det är det som gör min vardag spännande!

Vad fick dig att välja att börja hos oss?

Jag visste att jag skulle tacka ja till tjänsten om jag fick ett erbjudande efter första intervjun med min blivande chef. Jag kände att det här är en människa jag klickar otroligt bra med och vill jobba med. För mig har ledarskapet alltid varit otroligt viktigt och idag har jag inte bara en grym ledare utan hela fem stycken otroliga chefer på kontoret som jag kan gå till beroende på vad jag behöver hjälp med. Mitt krav på mitt första arbete var en bra chef som tror på mig och ger mig utrymme att växa och det är precis vad jag har fått! Jag får enormt mycket eget ansvar och all stöttning jag kan drömma om!

”Vi har otroligt roligt tillsammans och det är högt i tak.”

Vad har varit utmanande med att börja på Atea efter examen?

Den största utmaningen för mig har varit att jag inte har studerat det jag nu arbetar med. Jag har ingen teknik eller it med mig sedan tidigare vilket har varit ett helt nytt kapitel för mig. Det har varit otroligt lärorikt och spännande att få möjligheten att lära mig ett helt nytt område!

Har du tagit några certifikat på Atea?

Som kundansvarig finns det olika certifieringsmöjligheter och jag är till exempel certifierad inom vår Cloudresa - Cloudtrack men även inom AWS Cloud Economics. Inom snar framtid kommer jag också att certifiera mig inom Business Value of Microsoft Azure. Iom mitt deltagande i Vtalent har jag också certifierat mig för Vmwares VSP - foundation.

Hur är du med och bygger Sverige med it?

På mitt kontor ansvarar jag för området Information Management där jag är med och stöttar i många affärer inom digitalisering. Jag skulle säga att många av de erbjudandena inom detta affärsområde är framtiden! Vi hjälper företag att effektivisera med hjälp av RPA (Robot Process Automation). Vi bygger framtiden med hjälp av sensorer och kameror som hjälper oss att effektivisera våra arbetssätt och förbättra kvalitet. Vi hjälper kunder att samla in, säkra, analysera och använda data! Något jag tror är en förutsättning för att lyckas i ett digitaliserat samhälle. När du kan grunda dina beslut på data kan du göra väl genomtänkta investeringar.

Vad brinner du för?

Jag brinner för nöjda kunder, spännande utmaningar och det faktum att vi lever i en värld där fantasin och pengar är det som sätter gränserna! Jag vill utmana mina kunder att tänka i nya banor och att våga förnya sig! Jag vill lära mig tillräckligt mycket om mina kunder och tekniken för att verkligen kunna prata fritt och möta mina kunders behov och samtidigt utmana dem att tänka större. Att kunna måla upp en bild över hur deras framtida organisation hade kunnat se ut med hjälp av teknik.

Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?

Jag hade ett väldigt spännande projekt som dessvärre stannades av p.g.a. lagkrav. En av mina kunder var otroligt nyfiken och intresserad av att sätta in ansiktigenkänningsövervakning i sina lokaler. Nu har detta precis blivit lagligt genom specifik utrustning och mjukvara så vi får se vad som händer nu. Men att sätta in ansiktsigenkänningskameror i sina lokaler kan skapa otroligt spännande data! Jag hade verkligen sett fram emot att fortsätta det här projektet och få möjligheten att kombinera den här datan med ett Business Intelligences system.

”Du kan bidra med mycket inom it-branschen även om du inte har en teknisk bakgrund”

Vad är det bästa med att arbeta på Atea?

Det absolut bästa med att arbeta på Atea är kulturen! Jag hade aldrig kunnat drömma om så bra arbetskollegor och så bra chefer! Vi hjälper varandra och arbetar alltid tillsammans. Alla ställer alltid upp och det är alltid laget före jaget. Vi har otroligt roligt tillsammans och det är väldigt högt i tak. Jag älskar att det är en så pass platt organisation och att jag kan prata med precis vem som helst på kontoret beroende på vad jag behöver hjälp med! Om det är en konsult, kundansvarig eller platschef spelar ingen roll.

Jag älskar också att Atea erbjuder alla möjligheter att utvecklas! Under mitt första år på Atea har jag blivit inslängd i princip allting. Just nu är jag tillexempel med och arrangerar vårt lokala hållbarhetsforum från grunden. Det finns ingenting annat än ditt engagemang och dina intressen som stoppar dig ifrån att lära dig nya saker. Det finns alltid fler kurser, nya områden och ny teknik att lära sig! Sen start har jag fått höra att det alltid finns möjlighet att byta tjänst och testa någonting nytt om man tröttnar. På mitt kontor har väldigt många arbetat otroligt länge på Atea och de flesta av dem har testat på ett flertal olika tjänster vilket är otroligt spännande. För mig är det en motivationsfaktor att det alltid finns utvecklingsmöjligheter och på Atea kan man välja att arbeta både lokalt, regionalt och nationellt beroende på vilken typ av tjänst man vill ha.

Är det något annat som du vill dela med dig av, så är ordet ditt!

Våga söka dig till it-branschen även om du inte har någon tidigare erfarenhet! Det är en otroligt spännande bransch som utvecklas hela tiden! Du har aldrig tråkigt och det finns mycket du som inte har en teknisk bakgrund kan bidra med! Idag köps nämligen en stor del av it in av verksamheten vilket är personer som inte pratar it utan nytta och värde! Ett språk vi kan behärska även utan teknisk kunskap!

Tillbaka till Student