IT-Arkitekt

Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-08-30

Vill du bidra med din kompetens inom arkitektur till i ett nytt uppdrag hos en av våra kunder? Gillar du att vara bryggan mellan verksamheten och IT? Uppskattar du möjligheten att få agera rådgivare och träffa många olika kunder och verksamheter? Då kan det vara dig vi söker till Atea! I detta uppdrag kommer du få arbeta ute hos en mycket spännande global kund till oss som verkar inom försvarssektorn och är kända för deras avancerade och teknologiska lösningar.
 

Din roll i laget

I rollen som IT-arkitekt kommer du att agera rådgivare i ett uppdrag som är verksam inom försvarsindustrin, och stödja deras digitala transformation. Du driver strategiska planer både kort- och långsiktigt för att möjliggöra kundernas utveckling. Du leder workshops, föreläsningar och intervjuer för att identifiera behov och omsätta dem till konkreta förändringsförslag som matchar kundens vision och mål. Dina kontaktytor varierar, men inkluderar ofta IT-chefer, IT-strateger, ekonomichef osv. Du samarbetar med kollegor i Atea Linköping, andra resurser inom Atea och IT-arkitekter i hela landet. Rollen ger stor frihet att styra din tid för att nå dina, Ateas och kundens mål. Vi erbjuder en utmanande och utvecklande roll anpassad efter dina styrkor. 

Du kommer att bidra till att Atea blir en värdeskapande partner för vår kund genom att rådge dem om utveckling av deras IT-stöd utifrån verksamhetens behov, utmaningar och möjligheter inom områden som Cloud, Digital Transformation och AI. Du utformar strategiska planer och skapar förutsättningar för att omsätta dessa till konkreta åtgärder. Ditt arbete inkluderar också att analysera och rekommendera kring organisation, IT-stöd och processer kopplade till IT-stödet. 

I din roll som IT-arkitekt kommer du att arbeta med hur IT och digitalisering kan bidra till att uppnå kundens företagsmål och verksamhetsmål. Du kommer att delta i internt kundteamsarbete för att stötta oss att driva kunden framåt i in digatiliseringsresa, samt agera mentor åt andra konsulter både lokalt och nationellt. Genom att genomföra workshops och driva förändringsprojekt, stötta säljare och andra kollegor, och driva kundernas digitala transformationsresa på strategisk nivå, kommer du att spela en central roll i utvecklingen av Ateas kunder. 

Vad vi söker hos dig

För att lyckas i rollen som IT-arkitekt kommer dina personliga egenskaper vara avgörande. Du behöver ha en god strategisk förmåga och kunna tänka brett och ur ett helhetsperspektiv för att hjälpa våra kunder på bästa sätt. Du ser även sakers långsiktiga betydelser och konsekvenser av beslut. Du är trygg i din erfarenhet och dina tidigare roller som gör att du är van vid att ta ett större ansvar och leda projekt framåt. Med en stark affärsinriktning och fördjupad förståelse för kunder, marknad och ekonomi, kombinerat med din strategiska blick och förmåga att se långsiktiga konsekvenser, står du som en pålitlig förespråkare för framgång. 

Vidare bör du ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och du känner dig trygg och tala & argumentera för din sak. Du talar klart, välformulerat & engagerat i workshops/presentationer till kunder samt har en god förmåga att ”fånga rummet”. Du är van att ta lead i rummet och kan förklara på ett pedagogiskt sätt hur en lösning fungerar. Du tar ansvar för din uppgift och för att slutföra dina projekt och åtaganden. Du är även duktig på att arbeta strukturerat enligt planeringen samt är självgående, du vet när du behöver prioritera någon aktivitet, samt arbetar hårt för att nå uppsatta mål och deadlines. Slutligen har du ett öga för detaljer & är noggrann, samt är väldigt mån om att det ska vara en hög kvalité på ditt arbete.  

För denna tjänst behöver du ha 

 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet inom IT-sfären i olika roller (gärna från olika branscher för ett bredare perspektiv) 

 • Erfarenhet av ledande roller med stort ansvar inom IT, t.ex som Projektledare, Förändringsledare, Förvaltningsledare, Processledare, Teamlead, IT-chef, IT-ansvarig m.m 

 • Bred kunskap & förståelse inom IT (snarare än specialist på ett område). Med andra ord ser vi att du är ”specialist på helheten” 

 • Kunskap att etablera Portföljstyrning och skapa strategiska styrmodeller för initiativ, samt följa dessa på en hög nivå 

 • Tala och skriva flytande svenska & engelska 

 • B-körkort 

Det anses vara meriterande om du har erfarenhet från/inom 

 • Att etablera IT-strategier och arbetat systematiskt med målarkitekturarbete   

 • Både offentlig- och privat sektor 

 • Analys och målbildsarbete 

 • DF Kompetens Certifierad IT-arkitekt Master eller motsvarande 

 • CITA-P – Internationellt certifierad it-arkitekt 

 • Arkitekturmodeller, t ex TOGAF, COBIT 

 • ITIL 

 • PM3 

 • Projektmodeller 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Magnus Möller, Konsultchef, via magnus.moller@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, med anledning av semesterperiod i sommar kan det dröja längre tid för dig att få återkoppling på din ansökan.Tack för ditt tålamod och trevlig sommar! 

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. 

En anställning hos för detta uppdrag kommer även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kommer en större säkerhetsprövning (inklusive säkerhetsintervju) med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!  

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-08-30