Konsult inom it-infrastruktur datacenter

Stockholm
2024-08-18

Är du redo för din nästa utmaning i höst? Vill du bidra med din expertis inom datacenter, träffa nya människor och miljöer, samtidigt som du får stora möjligheter att utveckla både professionellt och personligt? Du kommer att spela en central roll i att rådgiva våra kunder och samarbeta med vårt sälj- och arkitektteam för att utveckla våra kunders it-infrastruktur. Välkommen att bli en del av vårt team i Stockholm och driva våra kunders digitala transformation framåt!
 

Din roll på Atea

I rollen som konsult inom datacenter, server och lagring kommer du få möjlighet att arbeta med en bredd av olika kunder. Rollen kan innebära såväl längre heltidsuppdrag på en specifik kund som att ha flera spännande uppdrag löpande parallellt. 

Dina arbetsuppgifter:  

 • Arbeta med design, implementation, felsökning, förvaltning och utveckling av våra kunders datacenter-miljöer och IT-infrastruktur   
 • Delta i projekt och uppdrag som teknisk rådgivare och/eller utförare samt leverera dokumentation efter utsatta krav 
 • Agera teknisk specialist och rådgivare (såväl internt som mot kund inom ditt/dina kompetensområden) 
 • Genomföra förstudier, analyser och workshops ute hos våra kunder 
 • Samarbeta med våra arkitekter vid framtagandet av design
 • Supportera vår specialistsäljare vid framtagandet av lösningsförslag 
 • Löpande utveckla din kompetens genom utbildning/certifiering i nära dialog med våra strategiska partners samt genom att omvärldsbevaka och uppdatera dig gällande vad som händer på marknaden 
   

Ditt team

Du kommer att ingå i ett team som idag består av konsulter med olika specialiseringar inom server, lagring och virtualisering där samtliga kollegor utgår ifrån vårt fina huvudkontor i Kista.

Marcus Albiin, konsultchef i Stockholm, kommer att vara din närmsta chef i den här rollen. Marcus ledarskap baseras på tillit där du som medarbetare får stor frihet under ansvar att planera för och leverera inom ramen för dina uppdrag. Fokus ligger primärt på 2 saker: säkerställa att du som konsult erbjuds utvecklande uppdrag utifrån din kompetensprofil, samtidigt som det är viktigt att också tillgodose din långsiktiga ambition genom att verka för att din fortsatta kompetensutveckling framåt. 
 

Vad vi söker hos dig

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser, som är viktiga för att trivas i rollen. I konsultrollen är du flexibel och trivs med att samarbeta med andra. Du uppskattar möjligheten att möta nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar och prioriterar ditt arbete och driver dina processer framåt. Du söker aktivt efter nya utmaningar samt utvecklingsmöjligheter hos kunden, både för egen del såväl som för möjligheter för andra konsultkollegor.
 
Som konsult inom datacenter ser vi att du har med dig:  

 • Mycket god kompetens inom server och virtualisering (primärt VMware)
 • Mycket god erfarenhet av att arbeta med lagring, gärna från någon av de större leverantörerna så som Dell/EMC, HPE, IBM eller NetApp
 • Svenskt medborgarskap och obehindrad i svenska och engelska språket i tal och skrift 
 • B-körkort  

Meriterande:  

 • Tidigare erfarenhet av konsultrollen
 • Har en/flera certifieringar från någon av de större tillverkarna Dell/EMC, HPE, IBM eller NetApp
 • Mycket god kompetens inom Dell´s erbjudande inom server och lagring 
 • God erfarenhet av att arbeta med dataskydd och/eller hyperkonvergerad infrastruktur
   

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.
 

Har vi lyckats väcka ditt intresse?

På grund av sommaren och semestertider kan återkoppling på din ansökan och frågor dröja längre än vanligt. Men tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum så ansök därmed redan idag! Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marcus Albiin, Konsultchef, via marcus.albiin@atea.se. 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Vi hoppas på att få se din ansökan!

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm
2024-08-18