Platschef med försäljningsansvar till Atea Skara

Skara
2024-08-31

Är du en driven och erfaren ledare med en skarp affärsförståelse, redo att leda oss mot gemensamma framgångar? Då vår nuvarande Platschef intar en ny roll inom organisationen söker vi en engagerad individ till rollen som Platschef för Atea Skara – en person som brinner för att skapa affärsmöjligheter och etablera långsiktiga relationer. Skarakontoret har ett fantastiskt nuläge, vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Ta chansen att utvecklas både professionellt och som människa med oss.

 

Din roll i laget

I rollen som Platschef är du inte bara en ledare - du är den som formar framtiden för vår lokala verksamhet. Din roll är att vara den inspirerande kraften, med en vilja att utmana och omsätta hinder till möjligheter. Du kommer du att ha en nyckelposition i att lyfta vårt kontor till nästa nivå av prestation och tillväxt tillsammans med medarbetarna och kunder.

Affärsutveckling: Du ansvarar för att identifiera och driva både befintliga och nya affärsmöjligheter. Det innebär att du kontinuerligt utvärderar marknadens behov och konkurrenternas aktiviteter för att säkerställa långsiktig lönsam tillväxt.

Ledarskap och utveckling av teamet: Som ledare för det lokala kontoret är det din uppgift att motivera, guida och utveckla medarbetarna. Du skapar en dynamisk arbetsmiljö där engagemang och innovation främjas, och där medarbetarnas utveckling och samhörighet prioriteras.

Nätverksbyggande: Det är viktigt att du bygger och upprätthåller starka relationer med viktiga kunder och andra intressenter både lokalt, nationellt och inom regionen. Du har även ansvaret för att kontinuerligt underhålla och driva det lokala CIO-nätverket i Skaraborg.

Delaktighet i den regionala ledningsgruppen: Du ingår i den regionala ledningsgruppen där du bidrar med din lokala expertis och erfarenhet. I gruppen samarbetar platschefer och regionala ledare för att säkerställa att företagets övergripande strategi och mål uppnås.

Såhär beskriver vår nuvarande Platschef, vad som är viktigast för Skarakontoret framåt:

”Att fortsätta växa. Vi har haft en fantastisk framgångsresa under många år och det skall vi fortsätta med. Vår strävan har varit och är att ha både nöjda kunder och medarbetare samtidigt som vi levererar ett bra resultat. Jag ser att vi har en fortsatt god tillväxt på den privata och offentliga marknaden, med ökat fokus på konsultleveranser. Det är en viktig del i vår tillväxt framåt samtidigt som vi förstås vill utveckla vår produktaffär”.

Ditt team

Vårt team i Skara är för närvarande bestående av 20 dedikerade medarbetare och vi ser fram emot att expandera vårt team ytterligare, genom att välkomna nya talanger till vårt växande lag. Vi utgör en samling av kompetenta, ambitiösa och ansvarsfulla individer som strävar efter att nå gemensamma framgångar tillsammans med våra kunder. Samarbetet är kärnan i vår verksamhet, där vi kontinuerligt stödjer varandra och strävar efter gemensam utveckling.

På vår arbetsplats präglas atmosfären av öppenhet och en avslappnad ton där prestige är frånvarande och det höga taket skapar en inkluderande och välkomnande miljö. Varje individ ses som en värdefull del av vårt lag och vi är fast övertygade om att framgångar byggs genom att prioritera laget framför individuella intressen. Vi har en variation av olika kompetenser inom vårt team, vilket är en nyckelkomponent för vår framgång. Vi uppmuntrar och värdesätter olika perspektiv och erfarenheter, vilket bidrar till en dynamisk och innovativ arbetsplatsmiljö.

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är nyckeln till framgång och trivsel i denna roll. Vi behöver en hängiven ledare som kan inspirera och driva grupper mot mål. Din affärsinriktning, förmåga att skapa meningsfulla relationer och erfarenhet av ledarskap kommer att vara avgörande för att lyckas i rollen. Med din djupa förståelse för kunder, marknad och ekonomi samt din strategiska blick och förmåga att förutse långsiktiga konsekvenser, blir du en pålitlig lagspelare för teamet. Dina tidigare ledarerfarenheter har också gett dig värdefull kunskap om att hantera utmaningar och omvandla dem till positiva resultat.

För att lyckas i tjänsten som Platschef med ett försäljningsansvar ser vi att du har följande erfarenheter:

  • Tidigare erfarenhet av strategiskt och operativ försäljning
  • Tidigare lyckosamma resultat av att leda ett team samt bygga team
  • Agera med mod, omtanke och handlingskraft
  • God ekonomisk förståelse – förstå intäkter, vinstmarginal etc
  • God företagsekonomisk förståelse
  • Behärskar svenska och engelska på en flytande nivå
  • Relevant akademisk utbildning
  • B-körkort

Det anses vara meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom It- eller konsultbranschen, samt har god kännedom om det lokala näringslivet och marknaden.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Atea vill ha branschens bästa ledare

Ledaruppdraget
Som ledare på Atea är du en nyckelperson i vårt gemensamma arbete för att stärka medarbetarskapet, ledarskapet och företaget. Ledaruppdraget på Atea innebär att frigöra potentialen hos individen och gruppen, att samarbeta som ONE med hela Ateas bästa i åtanke och att utveckla vår affär för ökat kundvärde. En ledare på Atea är en sann förebild som lever vår kultur och våra värderingar och har modet att utmana sig själv och sina egna sanningar.

Ledarakademin
Vi tror på att investera i våra medarbetare och ge dem rätt verktyg för att fortsätta växa och utvecklas som ledare.  Inom vår interna ledarakademi samlar vi vårt erbjudande av lärande och kompetensutveckling inom ledarskap – längre program, kortare insatser och regelbunden inspiration. Vi erbjuder alla med en formell chefsroll ett skräddarsytt ledarskapsprogram anpassat utifrån din ledarerfarenhet och ger dig möjlighet att utvecklas, vara en förebild utifrån vårt gemensamma ledaruppdrag och våra värderingar.

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anders Myrbäck, Regionchef, via anders.myrback@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag! 

Med anledning av rådande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan dröja längre än vanligt.

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Skara
2024-08-31