Concept Manager Hybrid Cloud Architecture

Stockholm, Göteborg, Malmö
2024-08-18

Vi på Atea behöver förstärkning inom fokusområdet Hybrid Cloud Architecture och söker nu dig som har grundkunskaper inom datacenter-lösningar samt stark passion för publika och hybrida molntjänster. I en nyckelroll kommer du att samarbeta med våra cloudspecialister och vår regionala specialistsäljarkår inom Hybrid Platforms för att ta fram tjänster och lösningar för att hjälpa våra kunder bygga en modern infrastruktur som stödjer våra kunders verksamhetsbehov. För ett smartare och mer hållbart samhälle!
 

Din roll på Atea

Ateas affärsområde Hybrid Platforms fokuserar på att utveckla vår befintliga affär inom Datacenter, Networking och Cloud. Vi ska vara proaktiva, utforska nya teknologier, arbeta med lösningsaffärer och bygga erbjudanden för att skapa affärsnytta hos våra kunder. Oavsett var våra kunder befinner sig i sin utveckling ska vi kunna agera rådgivare och partner kring såväl befintlig it-infrastruktur som att stötta dem i deras digitala transformation.

Som Concept Manager ansvarar du för att etablera och utveckla erbjudanden inom ditt affärsområde, både genom lösningsaffärer och paketerade tjänster. Du agerar förespråkare för nya teknologier och demonstrerar hur dessa kan modernisera kundernas IT-miljö och skapa affärsvärde. Du har även ett förvaltnings- och utvecklingsansvar för befintliga erbjudanden och arbetar nära kunderna för att hitta rätt lösningar baserat på deras mål och förutsättningar. Detta är en fartfylld, utvecklande och fri roll inom erbjudande- och affärsutveckling, där du får utlopp för din nyfikenhet och ditt intresse för de senaste teknologiska trenderna.

Ditt team

Nina Karlsson heter jag, Affärsområdeschef Hybrid Platforms, och kommer att vara din närmsta chef i rollen. Genom att se till att varje medarbetare förstår vad som förväntas är mitt ledarskap tydligt och resultatinriktat. Samtidigt erbjuder jag en trygg och stödjande miljö med individen i fokus, där du har möjlighet att påverka hur de gemensamma målen ska uppnås.

Teamet idag består av sex personer med olika ansvarområden och spjutspetskompetenser. Vi har i dagsläget tre olika roller i gruppen, en Lead Architect som ansvarar för Ateas helhetserbjudande inom vårt affärsområde, arbetar med våra lösningsarkitekter och utför omvärldsbevakning. Vi är ett antal Concept Managers som står för vårt kommersiella erbjudande, omvärldsbevakning inom området och som stöttar regionala säljare med utbildning och initiala kunddialoger. Våra Competence Area Developers stöttar utvecklingen av kompetensen hos våra konsulter och arkitekter.

Vad vi söker hos dig

Du har en förmåga att bryta ner övergripande mål och skapa en plan inom ditt område för hur vi bäst stöttar våra kunders transformationsresa och vilka nyckelinitiativ som möjliggör för Atea att agera partner till våra kunder i den förflyttningen. Du behöver ha ett proaktivt förhållningssätt, du strukturerar och planerar själv ditt arbete och håller dig ständigt uppdaterad. Du är även kommunikativ och pedagogisk samt trivs i en roll där du håller presentationer på olika events både internt och externt.

För rollen som Concept Manager har du med dig: 

  • Intresse och grundläggande teknisk kunskap inom datacenter & cloud, exempelvis från tidigare erfarenhet som teknisk säljare, konsult eller lösningsarkitekt
  • Tidigare erfarenhet av en säljande roll
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska 

Meriterande: 

  • Erfarenhet av sälj- eller affärsutveckling 
  • Erfarenhet av att hålla presentationer på scen

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss & mer information

Vi närmar oss sommaren och semestertider och därför kan det dröja lite längre än vanligt med återkoppling på din ansökan och dina eventuella frågor. Men tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum och ansök därmed redan idag! Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Nina Karlsson, Affärsområdeschef Hybrid Platforms, via nina.karlsson@atea.se. 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Vi hoppas att vi väckt ditt intresse och på att få se din ansökan!

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm, Göteborg, Malmö
2024-08-18