IT-arkitekt inom infrastruktur

Eskilstuna
2024-08-16

Vill du arbeta för ett hållbart IT-bolag som strävar efter att göra våra kunders IT-miljöer ännu mer smartare, effektivare och mer hållbara? Vill du dessutom arbeta i en kundnära roll där du får komma med långsiktiga lösningar? Är du en person som har lätt för att fånga och leda ett rum? Om svaret är ja så kan det vara dig vi söker!

Nu söker vi dig som är erfaren inom området infrastruktur till tjänsten som IT-arkitekt till Atea Eskilstuna! I denna tjänst kommer du få möjligheten att rådge våra kunder till den bästa möjliga lösningen & påverka deras IT-miljö till det bättre. 

Ta chansen idag och bli en del av vårt fantastiska team i Atea Eskilstuna!

Din roll i laget

I rollen som IT-arkitekt inom infrastruktur kommer du få möjligheten att arbeta med en mängd olika och spännande kunder. Med din expertis inom området kommer du leda arkitekturarbetet och fungera som en strategisk rådgivare för våra främsta kunder. Du arbetar proaktivt för att alltid hitta den bästa lösningen för kunden, i nära samarbete med våra strategiska leverantörer, säljare och konsulter. Du kommer att vara involverad i hela processen, från förstudie och design till implementering och säkerställande av en hållbar lösning. Dessutom kommer du att leda workshops och presentationer, tolka kundbehov och omvandla dessa till lösningsförslag, arbeta med kravställning, prissättning och bidra med teknisk expertis i förhandlingar.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag innebär nya, spännande utmaningar att hantera tillsammans med dina kollegor, leverantörer och kunder.

Sammanfattningsvis innebär tjänsten följande arbetsuppgifter:

 • Arbeta nära kundens ledning för att förstå företagets verksamhet, processer och informationsflöden.
 • Utveckla strategier och arkitekturer som är i linje med kundens målbild, vilket varierar från kund till kund.
 • Tillsammans med Ateas samlade kompetens, översätta kundens mål till planer, strategier och arkitekturer som leder till effektiva och innovativa IT-lösningar.
 • Ha en aktiv roll i kundteamet för att säkerställa helhet och långsiktighet samt att de föreslagna produkterna eller lösningarna följer den fastställda strategin.
 • Vara delaktig i utvecklingsprojekt både som kravställare och för att säkerställa att projekten bidrar till kundens verksamhet på bästa sätt.
 • Delta i hela processen från förstudie till färdig lösning.
 • Stötta säljare i affärerna och ge rådgivning.

Välkommen till en dynamisk och utmanande roll där din insats gör skillnad!

Ditt team

Teamet i Eskilstuna består av 15 härliga kollegor som är experter på sitt område. Kollegorna har blandade roller, varav åtta kollegor arbetar i liknande roller. Resterande kollegor arbetar som Projektledare, Förvaltningsledare eller inom Produktivitet. Inom teamet är det verkligen ”laget före jaget”-anda, och du kan alltid räkna med att det finns en kollega som stöttar dig när du behöver hjälp. Teamet innehar också väldigt mycket kompetens och erfarenheter som de dessutom gärna delar med sig av. Totalt är de ca 60 medarbetare på Eskilstunakontoret.

Din konsultchef heter Fredrik Nilsson och är en lyhörd ledare som arbetar mycket med att skapa trygghet & inkludering hos sina konsulter. Som ledare arbetar Fredrik med ett coachande förhållningssätt och ett transformativt ledarskap, där allas åsikter och röster är värda lika mycket och alla ska få känna sig inkluderade och delaktiga i deras egna utveckling, men även verksamheten.

Vad vi söker hos dig

För att lyckas i rollen som IT-arkitekt kommer dina personliga egenskaper vara avgörande. Du behöver ha en god strategisk förmåga och kunna tänka brett och ur ett helhetsperspektiv för att hjälpa våra kunder på bästa sätt. Du ser även sakers långsiktiga betydelser och konsekvenser av beslut. Vidare bör du ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och du känner dig trygg och tala & argumentera för din sak. Du talar klart, välformulerat & engagerat i workshops/presentationer till kunder samt har en god förmåga att ”fånga rummet”. Du är van att ta lead i rummet och kan förklara på ett pedagogiskt sätt hur en lösning fungerar. Du är även duktig på att arbeta strukturerat enligt planeringen, du vet när du behöver prioritera någon aktivitet, samt arbetar hårt för att nå uppsatta mål och deadlines. Slutligen är du så pass trygg och erfaren i din roll att du kan ta egna initiativ, fattar beslut & sätter igång aktiviteter för att uppnå önskade resultat. 

För denna tjänst behöver du:

 • Erfarenhet från ledande roller med IT-ansvar som exempelvis projektledare, förändringsledare, förvaltningsledare, processledare, teamlead, IT-ansvarig etc.
 • Bred kunskap inom IT
 • Svenska- och engelska i tal och skrift
 • Svenskt medborgarskap

Det anses vara meriterande om du har/är:

 • Certifierad IT-arkitekt via Dataföreningen

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Nilsson, Konsultchef, via fredrik.nilsson@atea.se. Alternativt Daniel Andersson, Talent Acquisition Partner, via daniel.b.andersson@atea.se. Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.   

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag.

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Eskilstuna
2024-08-16