Senior it-projektledare

Stockholm
2024-08-31

Är du en driven och engagerad it-projektledare med några års erfarenhet? Då är detta chansen för dig! Du ges möjligheten att tillsammans med mycket kompetenta konsulter i ditt team, bidra med förstklassiga tjänster till våra kunder på deras digitala utvecklingsresa. Vi erbjuder en roll som är rik på både variation och utvecklingsmöjligheter. Ta chansen till nästa steg i din karriär hos oss!
 

Din roll i laget

I rollen som senior it-projektledare på Atea blir du en nyckelresurs och länken mellan kund, vår försäljningsorganisation, våra tekniska konsulter och driftsorganisation. Som stöd för dig som projektledare, har vi i Stockholm ett projektkontor som verkar för att ge dig coaching, support och tillgång till mallar och strukturkapital.

Våra kunder finns inom privat och offentlig verksamhet, är av olika storlek och representerar alla möjliga branscher. Vi driver många olika typer av projekt inom skilda delar av it-infrastruktur och informationshantering. Du får i rollen möjligheten att både driva leveransprojekt men även externa resursuppdrag. Exempel på typer av projekt är utrullningsprojekt, migreringsprojekt, införandeprojekt, flyttprojekt, transitions- och transformationsprojekt, förändringsprojekt etc. 

Din närmsta chef i rollen kommer att vara Beatrice Torres, Konsultchef på Atea. Genom lyhördhet och sökande av nya möjligheter är hennes fokus att du ska hamna på rätt uppdrag. Hon arbetar även för att upprätthålla ett kompetent, dynamiskt och starkt team. 

I rollen som projektledare får du möjlighet att:

 • Planera och genomföra projekt
 • Motivera och leda alla involverade för att bidra till att uppnå projektets mål
 • Säkerställa kvalitet och leverans i enlighet med Ateas policy
 • Koordinera resursbehov och tillgång till resurser
 • Säkerställa kontinuerlig riskhantering, förändringshantering och avvikelsehantering
 • Rapportera status om framsteg och ekonomi
 • Delta i anbudsprocesser med avseende på planering och uppskattning av projektgenomförande

Vad vi söker hos dig

Vi ser att du är en person som strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt samt tillvägagångssätt. Du drivs av att sätta höga mål för dig själv och slutligen är du motiverad samt söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

För rollen som senior it-projektledare har du med dig: 

 • Flertalet års erfarenhet av liknande roll 
 • Erfarenhet av it-branschen
 • Erfarenhet av att arbeta som konsult och/eller att hantera kundrelationer
 • Ett affärsmässigt synsätt som du kan tillämpa i dina uppdrag
 • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
 • Gedigen modell eller metodkunskap inom projektledning (PPS, agile eller liknande)


Meriterande:

 • Certifiering inom projektledning: IPMA, PMI/PMP, PRINCE2, Scrum eller motsvarande
 • Kompetens och/eller certifieringar inom t.ex förvaltning (ITIL, PM3), testledning, kravhantering, verksamhetsutveckling eller förändringsledning
   

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss & mer information

Vi närmar oss sommaren och semestertider och därför kan det dröja längre än vanligt med återkoppling på din ansökan och svar på dina eventuella frågor. Men tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum och ansök därmed redan idag! Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Beatrice Torres, Konsultchef, via beatrice.torres@atea.se.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Vi hoppas att vi väckt ditt intresse och på att få se din ansökan!

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm
2024-08-31