IT-tekniker till Support/Servicedesk/Drift/On-site

Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-08-09

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Har du ett stort intresse av it samtidigt som du brinner för att ge service och bemöta människor? Atea i Östergötland söker dig som vill jobba som it-tekniker med fokus på användarsupport och drift. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

”Som tekniker i teamet för IT-support, brinner vi extra för att skapa och upprätthålla goda relationer med våra kunder. Vi utmanas dagligen med nya förfrågningar och problem som vi tillsammans hjälps åt för att lösa. Vi jobbar proaktivt för att kunderna ska ha en IT-miljö som fungerar. Atea som arbetsgivare har ett stort fokus på att medarbetarna ska må bra av och på jobbet och skapar goda förutsättningar för personlig utveckling” – Linda Forss, teknikkonsult på Atea Östergötland.

Din roll i laget

I rollen som it-tekniker kommer du att hjälpa Ateas kunder med olika typer av uppdrag inom datorsupport, användarsupport, installationer och drift. Du kommer att arbeta som konsult med spännande och ansvarsfulla uppdrag med stora möjligheter att utvecklas.

Arbetsuppgifterna som it-tekniker innebär att du kommer att arbeta med användarsupport via e-post, telefon och fjärrstyrning av kundernas datorer. Det ingår driftarbete av klienter, servrar, certifikathantering, MS365 och MS Intune samt att proaktivt förbättra kundernas IT-miljö. Arbetet är till stor del självständigt men bedrivs också i team, både på Atea och på plats hos våra kunder. Det finns möjlighet att jobba hemifrån med flera av arbetsuppgifterna.

Ditt team

Du kommer att ingå i en mindre supportverksamhet där vi i flera fall är kundens IT-avdelning och hanterar en stor mix av frågor och utvecklande uppdrag. Det är ett härligt gäng som har stor gemenskap och nära till skratt. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.  

Vad vi söker hos dig

Vi söker en ansvarstagande och självgående it-tekniker som gillar att strukturera sitt arbete självständigt och följa etablerade processer och rutiner. Hos oss får du chansen att arbeta i ett team där vi sätter laget före jaget och alltid strävar efter att leverera kundupplevelser i världsklass. Du kommer att få använda din förmåga att förklara svår teknik på ett pedagogiskt och engagerat sätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kundhantering, koordinering och arbete i ärendehanteringssystem. Din skarpa analytiska förmåga och skicklighet i problemlösning kommer att vara avgörande för din framgång. Men det är inte bara dina tekniska färdigheter som räknas – din personlighet och dina värderingar är minst lika viktiga för att du ska trivas och lyckas hos oss.

För att lyckas i tjänsten som it-tekniker bör du ha följande kompetens:

 • Tidigare arbetserfarenhet, gärna minst ett år, inom IT-support och användarsupport
 • Goda kunskaper inom Microsoft OS (Windows 10 och 11) och Office 365
 • Goda kunskapar inom Microsoft Server, Intune, Azure och Active Directory
 • Goda kunskaper inom IT-hårdvara
 • Stort teknikintresse och stark drivkraft för att lära dig nya produkter i detalj
 • Meriterande med kunskaper inom säkerhet och certifikatshantering
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift 
 • B-körkort

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jonas Knutsson, Konsultchef, via jonas.knutsson@atea.se. Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan eventuellt dröja något längre än vanligt. Ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-08-09