Specialistsäljare Technical Services

Stockholm
2024-07-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Våra kunders investeringar i nätverk, server och lagring är verksamhetskritiska och kräver därför service och support i världsklass. Just nu söker vi på Atea, med tjänsteplacering i Kista, dig som vill jobba som specialistsäljare inom Technical Services med fokus på att sälja, förvalta och utveckla befintliga serviceavtal. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Som specialistsäljare inom Technical Services kommer du i huvudsak arbeta med förvaltning och utveckling av befintliga serviceavtal men även viss del nykundsförsäljning. En del av rollen innebär att vara Contract Manager till dina befintliga kunder med kontinuerlig uppföljning tillsammans med kunden. Rollen innefattar även kostnadskalkylering, upphandlingar, avtalsförhandlingar och rådgivning till dina kunder.

För att passa som säljare hos oss behöver du ha en administrativ ådra och ha koll på detaljer, men även gilla att ha en rådgivande roll kombinerat med ett driv att göra affärer. Som person bör du vara lyhörd och ha god social förmåga och om du älskar Excel och Power Bi är det ett stort plus.

Ditt team

Som säljare på Technical Services är det en stor fördel om du är nyfiken och orädd när det gäller ny teknik. Det händer otroligt mycket i vår värld och det gäller att hänga med i utvecklingen. Men du är aldrig ensam, vårt härliga team stöttar och hjälper varandra varje dag. Vi har högt i tak och inga frågor är för dumma för att ställa.

Våra kunder befinner sig över hela landet och även om vi kan ta många möten digitalt så behöver du då och då resa i tjänsten.

Citat från din framtida chef:

”Som ledare söker jag efter individer med en naturlig drivkraft och entreprenörsanda, och ger dem utrymme att växa under ansvar. Jag prioriterar en kommunikation som är öppen och ärlig, men samtidigt respektfull och förstående”

Vad vi söker hos dig

Du trivs i rollen som ”Trusted Advisor” och har en stor drivkraft att hela tiden lära dig nya saker för att kunna ha ett proaktivt förhållningssätt. Du söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven och självständig i ditt arbete, noggrann och beredd att gräva djupt för att möta kundens behov och krav. Professionalism kännetecknar dig i allt du gör. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck.

För att lyckas i rollen som specialistsäljare tror vi att du har följande:

 • Några års erfarenhet av säljande- eller rådgivande roller inom B2B        
 • Språkkunskaper: Svenska och engelska, flytande i både tal och skrift
 • Goda kunskaper inom Office-paketet            

Meriterande kompetens:

 • Erfarenhet från IT-branschen          
 • Erfarenhet av offentlig upphandling
 • Erfarenhet från tjänsteförsäljning
 • Erfarenhet av att förhandla och ingå avtal

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Wildling, försäljningschef, via carina.wildling@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

 Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

#LI-HYBRID

 

Stockholm
2024-07-31