Lösningsarkitekt inom Analytics & AI Malmö

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2024-08-22

 Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du vara med och forma framtidens digitala samhälle? Just nu söker vi på Atea i Region Syd (Malmö, Helsingborg eller Kristianstad) dig som vill jobba som Lösningsarkitekt med fokus på att bygga kundlösningar inom Analytics och AI. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för digitalisering som möter framtidens behov, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.  
  

Din roll i laget

Som Lösningsarkitekt på Atea arbetar du nära våra kunder tillsammans med kollegor i ett engagerat team både i regionen men även nationellt. Du hjälper våra kunder på deras digitala och datadrivna resa genom att säkerställa värdet av kundens investering samt ansvara för design och implementation av projekt och utvecklingsaktiviteter. Du utgör en nyckelperson för att guida i uppsättning av lösningsmönster, arkitektur och tekniker utifrån en organisations behov, mognad och förmågor. Din roll landar längst fram för att visa vår fortsatta riktning framåt, du blir också en av våra mer seniora konsulter som stöttar medarbetare och tar viktiga beslut i operativa och strategiska frågor. 

Dina huvudsakliga uppgifter:  

 • Ansvara för att ta fram arkitektur och lösningsförslag för datadriven utveckling i olika typer av miljöer i våra kundprojekt 
 • Design och utveckling av AI och/eller Analytics -lösningar 
 • Huvudansvarig för den processmässiga samt tekniska lösningsdesignen med fokus på hållbar utveckling av vald plattform 
 • Arbeta med pre-sale aktiviteter i nära samarbete med Ateas säljorganisation 
 • Du arbetar med allt från inspiration och rådgivning till utveckling av Ateas erbjudande inom området  

Ditt team

Atea i region Syd har ett team av erfarna konsulter, säljare och leveransansvariga. Våra uppdrag består av projekt, konsultuppdrag och olika typer av kundaktiviteter. Vårt duktiga team verkar och har domänkunskap inom front-end, back-end, AI och IoT. Vi arbetar främst med Microsofts lösningsportfölj men också med TimeXtender. 

Vi ingår i affärsområdet Information Management och i din roll som konsult på Atea får du genom laganda, personligt ansvar och ett brinnande engagemang möjlighet utveckla, etablera och leverera Ateas erbjudande inom området. Vi jobbar dagligen med våra kollegor runt om i landet och har ett nära samarbete med våra leverantörer och partners som till exempel AI Sweden.     

Vad vi söker hos dig

Du är bra på att dela med dig av dina kunskaper. Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Du ser det som en ära att få bidra till utvecklingen hos både medarbetare och kunder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet med våra kunder sker i hela landet, vilket ibland innebär resdagar. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:  

 • Du lever och andas allt som har med AI och Analytics att göra 
 • Gedigen erfarenhet av kravanalys, design, utveckling och implementation av Analytics och/eller AI lösningar 
 • Omfattande förståelse och kunskap om nyckelteknologier och centrala koncept som till exempel Data warehouse, Data Lakes, Business Intelligence, Ms Fabric, AI-modeller, machine learning, Azure Cognitive Services, strömmande data och principer för datamodellering 
 • Flytande svenska, i tal och skrift 
 • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift  

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mica Wulff Kamm, Konsultchef, via mica.wulff-kamm @atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter och kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.  Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag.  

Varmt välkommen med din ansökan!  

 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

#LI-HYBRID

 

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2024-08-22