Lösningsarkitekt inom Business Intelligence

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
2024-09-01

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för att skapa värde i organisationer med hjälp av dataanalys? Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som lösningsarkitekt inom Business Intelligence. Som konsult kommer du att arbeta med våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Ett av Ateas satsningsområden är Analytics där vår målsättning är att bli ledande. Just nu fokuserar vi på att expandera med fler ledande stjärnor inom BI där du kommer att tillhöra regionens affärsområde Information Management. I din roll kommer du tillsammans med laget i Region Mitt att stötta samtliga kunder inom regionen vilket kan innebära visst resande i tjänsten även om merparten sker digitalt. Du kommer att axla en senior, ledande profil i att driva området framåt tillsammans med dina Analytics-kollegor i hela regionen och även samarbeta med affärsområdeschefen. Du har en självklar plats i dialogen kring affärsstrategi inom området. Du är trygg i dialogen med kunders ledningsgrupper, omvandlar önskemål och krav till modern arkitektur som du leder som ditt BI-team sedan bygger åt kunden. Ditt fokus ligger på arkitektrollen men räds inte heller för att sätta dig med tekniken när tillfälle ges. 

Dina arbetsuppgifter:

 • Kravfångst med kund
 • Analys av data
 • Design av arkitektur
 • Arbeta med datalager
 • Arbeta aktivt och driva området tillsammans med dina BI-kollegor i hela regionen.

Ditt team

Teamet består av 12 medarbetare, konsulter och säljare. Vi är ett gäng kompetenta, drivna och ansvarstagande kollegor som jobbar tätt tillsammans och alltid ställer upp för varandra. Inom teamet är det även högt i tak och prestigelöst och vi har en bred kunskap som består av både juniora och seniora personer. Dina teamkollegor sitter utspridda över regionens kontor vilket gör att det inte spelar någon roll vilket Ateakontor i Region Mitt du sitter på - vi samarbetar dagligen över digitala kanaler men ses regelbundet fysiskt. Din närmsta chef blir Anders Wennerström, konsultchef. 

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du arbetar självgående och har ett affärssinne för att hitta nya affärer och trivs med att ta dialoger med kunder gällande deras behov och anpassar lösningen utifrån önskemålen. Du gillar att se nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Du sätter höga mål för dig själv och söker aktivt utmaningar samt utvecklingsmöjligheter. Andra uppfattar dig som affärsmässig med din goda förståelse för verksamhet, ekonomi och affärer. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Slutligen har du en naturlig fallenhet för att leda och motivera dina kollegor för att jobba effektivt mot gemensamma mål.

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Arbetat flera år med BI och är självgående inom området
 • Ha god förståelse för olika verksamheters processer för att uppnå kundnytta
 • Mycket goda kunskaper inom datalager och Azure
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska

För denna tjänst anses det vara meriterande om du har erfarenhet av att agera som rådgivare mot kunder, och om du har erfarenhet av Microsoft Fabric.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Wennerström, Konsultchef inom Analytics, Automation och AI, anders.wennerstrom@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Med anledning av semesterperiod i sommar dröjer det längre tid för dig att få återkoppling på din ansökan. Tack för ditt tålamod och trevlig sommar!

#LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
2024-09-01