Specialistsäljare inom Säkerhet

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
2024-08-31

Brinner du för att säkra våra kunders tillgångar och deras information? Vill du aktivt delta i vidareutvecklingen av ett av våra snabbast växande affärsområde på Atea? Gillar du även att bygga och skapa långsiktiga relationer tillsammans med dina kunder? Då har du hittat rätt utmaning! Just nu söker vi på Atea Region Mitt dig som vill jobba som Specialistsäljare med fokus på säkerhet och bli en del av vårt regionala team! Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Ta chansen att utvecklas både professionellt och som människa hos oss!  
 

Din roll i laget

Vi söker dig som vill arbeta med försäljning av Ateas erbjudanden inom området Säkerhet till kunder både inom privat och offentlig sektor. I rollen som Specialistsäljare bearbetar du nya och utvecklar befintliga kunder genom samarbete i interna kundteam och med våra strategiska partners. Till din hjälp har du ett av IT-branschens starkaste varumärken, ett säljteam med kollegor som sätter laget för jaget och en vältrimmad leveransorganisation. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Guida våra kunder inom säkerhet och blir deras rådgivare 
 • Ansvara för försäljningen av Ateas portfölj med säkerhetsprodukter, konsultativa tjänster och lösningar inom IT-säkerhet 
 • Utveckla befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal 
 • Samarbete med kollegor i kundteam, tillverkare och andra partners 
 • Träffa kund fysiskt och digitalt över våra nio kontor i region mitt 

Ditt team

I rollen som Specialistsäljare har du förmånen att jobba med fem andra experter inom området, varav tre specialistsäljare samt två konsultchefer som alltid finns vid din sida. Vi värdesätter ett öppet klimat och därför är det en del av vardagen att rådfråga och att tillsammans med kollegor bolla idéer och lösningar. I vardagen arbetar region Mitt och region Norr tillsammans som enhet, du kommer dock huvudsakligen fokusera på kunder i region mitt. Tillsammans består hela gruppen av en härlig mix av olika typer av individer med olika kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi verkligen brinner för det vi gör, älskar att få ta ansvar och arbeta tillsammans som ett lag.  
 
Richard Forslund, Affärsområdeschef Information Management, kommer vara din närmsta chef i rollen. Här är en hälsning från Richard gällande hans ledarskap och vad du kan förvänta dig från honom: 

Mitt ledarskap präglas av frihet under ansvar. I tät dialog sätter vi en gemensam riktning och jag låter dig därefter staka ut vägen och det är mitt jobb som ledare att skapa förutsättningarna, stötta och bidra. Engagemang är ett ledord jag lever efter och finns alltid som ett bollplank när det behövs.” 

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga egenskaper, vilka är viktiga för att du ska lyckas i rollen och trivas hos oss. I din roll som specialistsäljare ser vi att du är en person som är självgående och har ett affärssinne för att hitta nya affärer och trivs med att ta dialoger med kunder gällande deras behov och anpassar lösningen utifrån önskemålen. Du gillar att se nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Att bygga ett stort kontaktnät, både externt och internt med dina kolleger, är en viktig pusselbit för att lyckas med dina affärer. Du har en god kommunikativ förmåga och talar klart och välformulerat i både små och stora grupper. Du är initiativtagande och driven av dig och uppnår de resultat och åtaganden du tar till dig. Slutligen är ditt personliga engagemang avgörande för denna roll. Tillsammans bygger vi en ny affär och vi brinner för det vi gör – söker du en sådan utmaning är detta rätt plats för dig! 

För att lyckas i rollen behöver du följande: 

 • Arbetat några år antingen som säljare, eller ha jobbat praktiskt med området säkerhet 
 • Vara flexibel och kunna ta sig ut till kund fysiskt för både dagsresor samt övernattningsresor (förväntan ligger på 1 gång i veckan för dagsresor, och cirka 1 gång var tredje vecka för övernattningsresor) 
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska  
 • Innehar B-körkort 

Det anses vara meriterande om du har: 

 • Arbetat i en liknande roll som Specialistsäljare inom Säkerhet 
 • Erfarenhet och vana av att bedriva workshops, events eller annan talarerfarenhet inför större grupper 
 • En akademisk examen från högskola/universitet/yrkeshögskola med fokus på säkerhet 
 • Förståelse för något eller flera av följande områden: NIS2, ledningssystem för informationssäkerhet (LIS), SIEM-/SOC-lösningar, strategiskt säkerhetsarbete     

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johan Nylén, Försäljningschef, via johan.nylen@atea.se, alternativt Alexandra Engman, Talent Acquisition Partner, via alexandra.engman@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!  

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.  

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!   

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
2024-08-31