IAM-specialist

Göteborg, Borås, Halmstad
2024-08-18

Vill du bidra med din kompetens inom identitet och utveckla smarta lösningar för våra innovativa kunder? Nu har du chansen att bli vår nästa grymma IAM-konsult inom IGA/PAM på Atea i region Väst. Du kommer ingå i ett stort nätverk tillsammans med andra erfarna specialister, där du erbjuds en utvecklande roll som varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Som konsult hos oss kommer du att arbeta med utveckling, effektivisering och införande av identitetslösningar för våra privata kunder, offentliga verksamheter samt myndigheter. Vår arbetsplats präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget.

Din roll i laget

Vi befinner oss i en spännande, expansiv fas där vi växer och ständigt utvecklas inom området. I rollen som IAM-specialist inom IGA/PAM på Atea kommer du att ha daglig kontakt med våra kunder. Du kommer därmed bli en viktig lagspelare i kundprojekt med fokus på utveckling/implementation. I rollen kommer du att ansvara för området för hantering av digitala identiteter och behörigheter hos kund och dina uppdrag kommer att omfatta kravinsamling, design och implementation. Du kommer även ha en viktig roll som strategisk rådgivare till kunden inom identitetshantering, autentisering, auktorisering och åtkomsthantering samt systemintegration. I rollen kommer du att arbeta tillsammans med Ateas mycket erfarna och duktiga lösningsarkitekter och verksamhetskonsulter inom IAM-området, både lokalt och nationellt.   

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som IAM-konsult är:    

 • Att vara den tekniska specialisten och arbeta med konfiguration och integration i våra kundprojekt vid införande av IGA- eller autentiseringsplattformar 
 • Framåt kan det bli aktuellt att arbeta även med lösningar inom PAM 

Vid intresse, läs mer i en artikel om att begränsa systemadministrativa behörigheter, skriven av en Säkerhetspecialist på Atea HÄR.

Ditt team

Du blir del av en regional IAM-gruppering som i sin tur är del av ett större säkerhetsteam i region Väst. Du kommer även i rollen att ingå i ett stort nätverk med expertis inom området nationellt på Atea. Ditt framtida team består av ett gäng kompetenta, drivna och ansvarstagande specialister som ställer upp för varandra. Inom teamet är det högt i tak där samtliga besitter mycket kunskap inom området. 

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga kompetenser som vi lägger stor vikt vid. Det som driver din personliga utveckling framåt är ditt engagemang till att leverera goda resultat samt ditt intresse för nya utmaningar. Du har en förmåga att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar. Du ser sammanhang och arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem. I rollen är det viktigt med förmågan att planera, prioritera rätt och hålla deadlines. Du trivs med att samarbeta med andra och att vara lyhörd för kundens behov, kommunikativ samt affärsmässig är en självklarhet för dig. Du tar eget ansvar för sin uppgift och driver självständigt dina processer vidare. 

För rollen som IAM-konsult ser vi att du har med dig: 

 • Ett par års arbetslivserfarenhet inom IAM området 
 • Erfarenhet av att ha arbetat med produkter inom IAM området (t.ex. One Identity, Microsoft Identity Manager, Microsoft Entra ID, Phenix ID, Fortied ID) 
 • Erfarenhet av IT-infrastruktur (t.ex. katalogtjänster, nät- och serverinfrastruktur, molntjänster, databaser, etc.) 
 • Behärskar svenska och engelska språket obehindrat i tal och skrift   
 • B-körkort  

Meriterande:  

 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsprocesser relaterat till identitets- och åtkomsthantering 
 • Erfarenhet av att bygga integrationer mellan olika system med fokus på identitets- och åtkomsthantering 
 • Erfarenhet kring behörighetshantering samt inom PAM lösningar 
 • Tidigare arbetat som konsult och är van att hantera kundrelationer 
 • Certifieringar inom IAM och IT-säkerhet 
 • Systemvetenskaplig utbildning på högskola eller motsvarande yrkeserfarenhet 
 • Utbildning inom IT-säkerhet, systemadministration eller liknande 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens och medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter och friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Fanny Sandberg, Talent Acquisition Partner, på fanny.sandberg@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag.  
 
Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning. 
 
Vi ser fram emot din ansökan! 

Med anledning av sommarsemester kan det dröja något längre med återkoppling på ansökningar. 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Göteborg, Borås, Halmstad
2024-08-18