Examensarbete inom Copilot – Självklar AI i svenska organisationer?

Borlänge, Gävle, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund
2023-12-15

Hela Sverige står och faller med it och digitalisering. Genom att skriva ditt examensarbete med oss på Atea får du chansen att utforska spännande ämnen och vara del av att forma morgondagens lösningar för att lägga grunden för ett smartare och mer innovativt Sverige. Vi bygger Sverige med it. Vill du vara med?

Syfte

Syftet med examensarbetet är att utvärdera svenska organisationers intresse för ett AI-genererat arbetsverktyg. Vari ligger behoven och begränsningarna just nu för dessa organisationer och hur bör det påverka en Go-to-market-strategi? Hur utvärderar man effekterna av en digital assistent som MS 365 Copilot? 

Bakgrund

Microsoft 365 Copilot är en AI-driven funktion som nu kommer till Microsoft 365, vilket banar väg för smartare och snabbare arbete. Det är ett naturligt språkgränssnitt, vilket innebär att du interagerar med dina Microsoft 365-appar precis som du skulle chatta med en kollega. Copilot drivs av stora språkmodeller (LLMs) och använder din affärsdata. Syftet med Copilot är att väcka kreativitet, öka produktiviteten och främja nya färdigheter, genom att ge relevanta rekommendationer i applikationer som Word, Outlook och PowerPoint. 

Arbetets innehåll

Att genom enkäter och intervjuer med kund utvärdera var det största behovet finns hos Ateas kunder. Är det t ex inom; 

  • Hantering och klassificering av data och dokument 
  • Säkerhet och integritet 
  • Användandet och förståelsen av vilka effektvinster som finns och hur man uppnår dem 
  • Att belysa tidigare teknikskiften och hur man bedömt dessa genom vetenskapliga metoder för att sedan använda dessa metoder för att utvärdera ROI för 365 Copilot genom enkäter och intervjuer med kunder som implementerat Microsoft 365 Copilot.   

Kvalifikationer

Vi söker dig/er som    

  • Är driven och tycker att användarnära AI är ett spännande område.  
  • Har förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och tycker om att ha kontakt med kunder.  
  • Håller på att avsluta högskoleutbildning inom Beteendevetenskap, Datavetenskap, Industriell ekonomi eller motsvarande.  
  • Har mycket goda kunskaper i tal och skrift (svenska)

Övrig Information

  • Genomförandeperiod: våren 2024  

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Borlänge, Gävle, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund
2023-12-15