IT-säkerhetskonsult inriktning IAM

Linköping & Norrköping
2023-12-04

Vill du fortsätta utveckla din kompetens inom IAM och utveckla smarta lösningar där säkerhet är i fokus? Motiveras du även av arbeta med innovativa företag som är ledande inom sin bransch? Nu har du chansen att bli vår nästa grymma IAM-konsult! Vi söker dig som har intresse för Identity and Access Management samt bor lokalt i Norrköping eller Linköping. Som konsult hos Atea kommer du att arbeta med utveckling, effektivisering och införande av identitetslösningar för våra privata kunder, offentliga verksamheter samt myndigheter. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Ta möjligheten att söka idag och bli en del av landslaget i informationsteknologi! 

Din roll i laget

I rollen som IAM-konsult på Atea kommer du att ha daglig kontakt med våra kunder, mestadels inom den privata sektorn. Teamet består av konsulter inom informations- och it-säkerhetsområdet. Du kommer att arbeta inom området för hantering av digitala identiteter och behörigheter. Vidare kommer du även att ansvara för implementation hos kund och dina uppdrag kommer att omfatta kravinsamling, design och implementation. Du kommer även ha en viktig roll som strategisk rådgivare till kunden inom identitetshantering, autentisering, auktorisering och åtkomsthantering samt systemintegration. Uppdragen kräver till viss del fysisk närvaro på plats hos kund i Linköping med anledning av säkerhetsklassade arbetsuppgifter.

Vidare exempel på arbetsuppgifter du kan arbeta med är:

 • Utveckla och implementera säkerhetspolicys
 • Skapa och hantera roller med rätt behörigheter till användare
 • Implementation & konfigurering av olika IAM-lösningar
 • Svara på säkerhetsincidenter och vidta nödvändiga åtgärder för att minimera incidenter
 • Kontinuerligt utvärdera och förbättra IAM-processer och system 

Ditt team

Du kommer tillhöra en fantastisk konsultgruppering med mycket kompetenta kollegor som är utspridda på våra kontor i Östergötland. Stämningen inom teamet präglas av en prestigelöshet där alla stöttar & hjälper varandra när det behövs. Kollegorna samarbetar mycket och delar gärna kunskaper med varandra. Dessutom har de roligt ihop och gör mycket aktiviteter tillsammans.
 

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga kompetenser, som är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Det som driver din personliga utveckling framåt är ditt engagemang till att leverera goda resultat samt ditt intresse för nya utmaningar. Du har en förmåga att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar. Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor och arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem. Du är stolt över att leverera enkla och stabila lösningar som kan förvaltas effektivt. Att vara lyhörd för kundens behov, kommunikativ samt affärsmässig är en självklarhet för dig. Vi lägger stor vikt vid dina personlig egenskaper.  

För att lyckas i rollen som IAM-konsult ser vi att du:

 • Har ett antal års arbetslivserfarenhet inom identitetshantering
 • Är väl insatt i standarder, tekniker och produkter inom identitetshanteringsområdet – MIM/FIM, One identity el. liknande produkter
 • Har erfarenhet av utveckling/scriptning
 • Har erfarenhet av IT-infrastruktur (katalogtjänster, nät- och serverinfrastruktur, databaser etc)

Det anses vara meriterande om du:

 • Har arbetat som konsult och är van att hantera kundrelationer    
 • Har någon form av certifiering inom informations- eller IT-säkerhet, exempelvis CISSP eller motsvarande
 • Har erfarenhet av hantering av identitet i hybrid-/multimolnmiljöer, t ex Azure, AWS och Google
 • Har erfarenhet av att hantera identiteter och behörigheter i en Zero Trust mo-dell/arkitektur

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Engman, Talent Acqusition Partner, via alexandra.engman@atea.se. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.


Varmt välkommen med din ansökan!

 

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

 

Linköping & Norrköping
2023-12-04