Systemkonsult inom datacenter, server & lagring

Eskilstuna
2023-12-20

Är du en nyfiken och driven person som vill jobba med teknikens framkant? Har du jobbat med serverhantering och vill nu ta nästa steg i karriären och utvecklas inom lagringsplattformar? Då är det dig vi söker till vårt team i Eskilstuna! Ta chansen och bli vår nya konsult inom server och lagring! Som konsult hos oss har du en unik möjlighet att få inblick i många olika verksamheter genom att vara en del i våra leveranser på både lokal och nationell basis. Atea är en arbetsplats som har medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Skicka in din ansökan idag och bli en del av landslaget i informationsteknologi!

Din roll i laget

I rollen som konsult kommer du vara inblandad i diskussioner hos våra kunder kring hur deras IT-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Där kommer du att arbeta med hela processen från förstudie och analys, till design och implementation. Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att arbeta med server och lagringsplattformar. Vi är partner med branschens största leverantörer, såsom Dell/EMC, HPE och NetApp. 

I denna roll kommer du även gå ett utbildningsprogram på cirka 2 år där vi kommer bygga upp din kompetens inom lagringsplattformar. På sikt ser vi även att du blir självständig inom detta område.

Exempel på vidare arbetsuppgifter som du kan komma att stöta på:

 • Träffa kunder och fånga upp behov
 • Framtagande av olika lösningar
 • Installation & konfiguration
 • Felsökning
 • Delta i projekt för större leveranser

Om du är en person som drivs av utveckling och vill utmanas ytterligare om några år finns det möjligheter att utvecklas och arbeta i mer rådgivande och strategiska roller så som till exempel IT-arkitekt.

Ditt team

Teamet i Eskilstuna består av 11 systemspecialister som är experter på sitt område, till exempel datacenter, nätverkskommunikation, klient. Här är det verkligen ”laget före jaget”-anda, och du kan alltid räkna med att det finns en kollega som stöttar dig när du behöver hjälp. Teamet innehar också väldigt mycket kompetens och erfarenheter som de dessutom gärna delar med sig av. Totalt finner du 60 stycken anställda på Eskilstunakontoret.

Din konsultchef heter Caroline Jonsson och är en lyhörd ledare som är en fena på att skapa förutsättningar med 100% fokus på konsultens utveckling. Caroline jobbar mycket med personlig utveckling, både för dig som människa och som konsult, vilket även knyter ihop det med lärandet av varandra i teamet.

Vad vi söker hos dig

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en person som är nyfiken och driven, samt håller sig i framkant med de senaste teknologierna. Du är lyhörd och uppmärksam på din omgivning, både på kollegor som kan behöva stöttning men även läsa mellan raderna på vad kunden har för behov. Du är duktig på att kommunicera , samarbeta samt är flexibel. Vidare är du en person som aktivt söker utmaningar och utvecklingsmöjligheter, du är självgående och driver dina processer själv samt prioriterar rätt arbetsuppgifter först. Slutligen löser du även komplicerade problem samt tar ansvar för dina uppgifter. 

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med servrar och virtualisering (VMware, Hyper-V)
 • Flytande kunskaper i svenska, både tal och skrift

Vi anser det vara meriterande om du:

 • har tidigare erfarenhet av att arbeta med lagring, gärna från någon av de större leverantörerna så som Dell/EMC, HPE, IBM eller NetApp
 • Har någon certifiering från någon av de större tillverkarna så som Dell/EMC, HPE, IBM eller NetApp
 • Behärskar engelska väl.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Caroline Jonsson, Konsultchef, via caroline.e.jonsson@atea.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Alexandra Engman, Talent Acqusistion Partner på alexandra.engman@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

 

LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

Eskilstuna
2023-12-20