Hoppa till huvudinnehåll

Specialistsäljare Software & Cloud

Östersund, Sundsvall, Gävle, Valfritt Ateakontor
2023-02-28

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Våra kunders investeringar i och mjukvara och molntjänster är verksamhetskritiska och kräver därför service, rådgivning och support i världsklass. Just nu söker vi på Atea, i Region Norr, dig som vill jobba som specialistsäjare inom Software & Cloud med fokus på att sälja, utveckla och förvalta våra kunder. Du kan utgå från flera av våra kontor i norr, så som Östersund, Sundsvall och Gävle, men det går även bra att utgå från andra Ateakontor inom Region Norr. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Jag heter Niclas Larsson och är försäljningschef på Atea och mitt teams uppdrag är att stärka Ateas position inom mjukvara och molntjänster i region norr. Därför är jag på jakt efter just dig som vill ta en plats i mitt team och tillsammans med oss leda våra kunder i deras digitala utveckling. Hos mig kommer du få stort ansvar från start och du kommer förväntas ta egna initiativ och bidra till teamet. Där mitt fokus som ledare är att coacha för din utveckling och kunskapsdelning inom vårt team där det är fritt att bidra stort som smått, ”laget före jaget”!

För att lyckas som säljspecialist på Atea behöver jag dig som vill ta stort ansvar från dag ett. Som ett komplement till vår on-boardingprocess och utbildning ser jag att du med din erfarenhet genom försäljning har metoder och arbetssätt som du kan ta med dig till oss och snabbt bli produktiv. Vi arbetar med kunder som uppskattar att bli utmanade och där vi förväntas ta en position som både nytänkande men även rådgivande och där vi stöttar och utmanar i kundens strategiska förflyttning.

Din roll i laget

I rollen som säljspecialist på Software & Cloud kan man i korthet beskriva att det handlar det om relationer. Relationer och kontakter med kunder, inom både privat och offentlig sektor, internt på Atea och inte minst alla våra partners. Vi har ett fantastiskt nätverk av olika leverantörer och partners som vi samarbetar med och som vi även får utbildningar av.

Arbetet består av många delar, vilket gör det både komplext men också roligt och utmanande. En av de delarna är att vara avtalsansvarig till våra befintliga kunder där vi gör mycket uppföljning men vi sitter även med licens- och avtalsfrågor och förhandlingar. En annan del är att utmana våra kunder till nya lösningar och tjänster som hjälper dom på sin digitala  resa. Jobbet består även av en del administration, priser, kostnadskalkylering, juridik, upphandlingar och rådgivning för våra kunder. Så för att passa som säljare hos oss behöver du även ha en administrativ ådra och ha koll på detaljer men även gilla att ha en rådgörande roll kombinerat med ett driv att göra affärer. Jag tror dessutom att du behöver vara lyhörd och ha stor social förmåga och om du älskar Excel och Power BI är det är stor fördel.

Som säljare på Software, Cloud and Services underlättar det om du är nyfiken och orädd när det gäller ny teknik. Det händer otroligt mycket i vår värld, du kan aldrig bli fullärd. Men man är aldrig ensam, vårt härliga team stöttar och hjälper varandra varje dag och inga frågor är för dumma för att ställa. Vi har högt i tak och tycker att ingenting är omöjligt!

Vad söker vi hos dig

Du trivs i rollen som ”Trusted Advisor” och har därför en stor drivkraft att hela tiden lära dig nya saker för att kunna ha ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven och självständig i ditt arbete, noggrann och beredd att gräva djupt för att möta kundens behov och krav. Professionalism kännetecknar dig i allt du gör. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck.

För att lyckas i tjänsten som säljspecialist tror vi att du har följande:

  • Arbetat/arbetar med försäljning
  • Förhandlingsvana
  • Språkkunskaper: Svenska och engelska, flytande i både tal och skrift

Meriterande kompetens:

  • Kunskap och erfaren av Microsoft eller någon av de andra stora mjukvarutillverkarna.
  • Jobbat med upphandlingar eller annan juridisk erfarenhet, gärna inom LOU
  • Erfarenhet av tjänsteförsäljning

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niclas Larsson, försäljingschef, via niclas.b.larsson@atea.se alternativt telefonnummer +46 70 369 38 12. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Östersund, Sundsvall, Gävle, Valfritt Ateakontor
2023-02-28
Tillbaka till Karriär