Hoppa till huvudinnehåll

Konsult inom it-drift

Karlstad
2023-02-28

Vill du arbeta i en miljö där utveckling och teamwork står i fokus? Har du en bred kunskap och intresse inom it och tycker om att hjälpa och göra skillnad? Då kan denna utmaning vara rätt för dig! Just nu söker vi dig som vill stötta våra kunder med drift av deras it-miljöer. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Va med på vår resa och ta vår verksamhet och team till nästa nivå!
 

Vårt uppdrag
Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela sin it-drift är vi på Atea Karlstad våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kunderna kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-miljön. Det leder till att tid frigörs för våra kunder så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. I vårt uppdrag har teamet som målsättning att leverera en trygg, säker och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det består av lösningar från exempelvis något av Ateas datacenter, publika molnlösningar samt fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder.
 

Din roll i laget
Som konsult i driftteamet kommer du att arbeta med att säkerställa en stabil och säker driftmiljö för kundens it-tjänster. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med support, installation, övervakning, felsökning, underhåll, utveckling av kundens klientplattformar, implementera nya lösningar, nätverk och servrar samt bidra till att våra kunder kan samverka digitalt. Du kommer att arbeta med verktyg som Windows Server/Azure, Active Directory, Powershell script, nätverk, Office365/Exchange, SQL, VMware/HyperV samt backup. Du kommer även vara delaktig i både små och stora projekt.

Beroende på behov kommer du antingen arbeta på plats eller på distans. Rollen är en ypperlig möjlighet för dig att bredda dina kunskaper samt nätverk där du får arbeta med våra it-specialister inom specifika områden. Hos oss erbjuds en utmanande och utvecklande roll där vi utgår från dig och dina styrkor.*
 

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig vars samarbetsförmåga är god genom att vara lyhörd och kommunikativ och som strävar mot att alltid ger kunden den bästa upplevelsen i alla lägen, så väl tekniskt som socialt. Du kan se frågor med ett brett perspektiv och den långsiktiga betydelsen. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor, för att hitta framgångsrika lösningar. Självklart har du ett stort intresse för it!

För att lyckas i tjänsten som konsult inom it-drift behöver du även:

•    Yrkesmässig erfarenhet av it drift med metodisk felsökning och felavhjälpning av driftmiljöer, datorer och kringutrustning
•    Kunskap inom Microsofts operativsystem, Office 365, nätverk samt AD
•    Behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift
•    B-körkort och tillgång till bil 

Önskvärt för rollen är: 

•    Eftergymnasial utbildning med IT som fokus 
•    Kunskaper inom ITIL
•    Erfarenheter av att stödja it i industriell verksamhet
 

Vårt erbjudande till dig
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.  
 

Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Alfredsson, konsultchef, via peter.alfredsson@atea.se alternativt telefonnummer 054 – 29 39 61. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 

Karlstad
2023-02-28
Tillbaka till Karriär