Hoppa till huvudinnehåll

Account Manager

Växjö
2023-01-31

Har du erfarenhet av försäljning och brinner du för långsiktiga kundrelationer och att skapa kundnytta? Är du intresserad it och digitalisering? Just nu söker vi på Atea Växjö dig som vill jobba som Account Manager / Kundansvarig säljare med fokus på både befintliga och nya kunder inom privat samt publik sektor. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi!
 

Din roll i laget
Du kommer att tillhöra den lokala säljgruppen i Kronobergs län som består av 5 personer som tillsammans arbetar för att skapa mervärde och kundnytta i våra kunders verksamheter med hjälp av it. Det finns även flera regionala och nationella säljare som du kommer att samarbeta med till vardags. Vi hjälper varandra att lyckas, vi säkerställer att vi har arbetsglädje och vi jobbar mot gemensamma mål. 

I rollen som kundansvarig säljare kommer du att arbeta med komplex försäljning av Ateas produkter och tjänster. En viktig del av rollen är att bygga goda relationer och skapa förtroende hos dina kunder och samarbetspartners. För att kunna erbjuda kunderna de bästa lösningarna för just deras verksamhet är det viktigt att förstå varje enskild verksamhet. Du kommer att kontinuerligt jobba med att utmana, utveckla och förädla kundens it-miljö för att skapa mervärde och kundnytta. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Försäljning av Ateas produkter och tjänster inom Kronobergs län mot den privata och publika sektorn
 • Skapa goda relationer och förtroende med dina kunder 
 • Utveckla, utmana och förädla kunderna för att skapa mervärde och kundnytta


Vad söker vi hos dig
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du ger ett förtroendeingivande intryck genom att ha goda kunskaper inom din profession och att du håller det du lovar. Att arbeta med kostnader, intäkter, vinst, marknad och avkastning känner du dig trygg med och du har en god förståelse för affärer. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Du sätter höga mål för dig själv och söker aktivt utmaningar samt utvecklingsmöjligheter.

För att lyckas i tjänsten behöver du:

 • Några års erfarenhet från säljande roller inom B2B 
 • God vana inom Office 365 med tillhörande applikationer
 • Grundläggande kännedom om it
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska 
 • B-körkort och tillgång till egen bil
 • Erfarenhet från it-branschen är meriterande
   

Vårt erbjudande till dig
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. 

Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Swahn, försäljningschef, via anders.swahn@atea.se alternativt telefonnummer 0470-70 26 38. Med anledning av kommande semesterperiod mellan jul och nyår kan återkoppling på din ansökan eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då vi rekryterar löpande!

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.
 

Växjö
2023-01-31
Tillbaka till Karriär