Hoppa till huvudinnehåll

Datacenterspecialist till Atea i Umeå

Umeå
2023-01-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget och specifikt Umeå? Drivs du av ständigt lärande och att vara den där riktiga experten på nya tekniska lösningar? Just nu söker vi på Atea Umeå dig som tillsammans med oss och våra kunder vill arbeta med att utveckla och förvalta framtidens datacenterlösningar genom att nyttja de möjligheter som den moderna tekniken erbjuder.

Din roll i laget 
I Umeå är vi totalt ca 90 kollegor i en unik kombination av kompetenser, fantastiska personligheter och stimulerande samarbeten. Våra förmågor hittar du inom design, implementation och förvaltning av infrastrukturlösningar där tekniken står i fokus, men likväl inom områden som projektledning, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Tillsammans med våra kunder skapar vi förutsättningar för att bygga en digital framtid med säkerhet och hållbarhet i fokus.

I Umeå önskar vi att du tar en roll som teknisk specialist och rådgivare, som tillsammans med kollegor och kunder kan bidra till att utveckling inom området som innefattar server, lagring och virtualisering. Dina kontaktytor hos kund varierar men är i de flesta fall tekniska beställare inom kundens it-organisation. I rollen kommer du att samarbeta med dina kollegor lokalt såväl som regionalt. Vi tror på att kompetensutbyte och samarbete stärker oss som lag och individuellt.

Vad söker vi hos dig? 
För att lyckas i rollen är dina personliga egenskaper avgörande. Du är en person som har lätt att lära dig ny teknik för att kunna omsätta nyvunnen kompetens i komplexa lösningar. Du är nyfiken på branschens utveckling inom området, du utmanar dig gärna själv genom att ta på dig kunduppdrag som ställer höga krav på djupt tekniskt kunnande. Du har en fallenhet för problemlösning och gillar tanken på ett stort personligt ansvar för leverera fungerande teknik med höga krav på tillgänglighet. Rollen kräver god förmåga att sammanfatta, formulera och uttrycka dig i såväl tal som skrift och du är intresserad av att utveckla din pedagogiska kompetens. För att lyckas i rollen vill vi att du ska kunna visa på arbetslivserfarenhet från IT-branschen.

För att lyckas i tjänsten som datacenterspecialist bör du ha följande kunskaper:

  • Arbetat med lösningar inom datacenterområdet
  • En grundläggande förståelse för branschen
  • Problemlösningsförmåga
  • Certifierad inom Dell, HPE, Cisco eller liknande

Vi ser det också som en stor fördel att du har tidigare erfarenhet av:

  • Taktiska dialoger med kund gällande ny teknik inom området
  • Att du har arbetat som konsult är meriterande
  • Du arbetar självgående, sätter höga mål för dig själv och söker i det aktivt utmaningar samt utvecklingsmöjligheter

Vårt erbjudande till dig
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Olsson, Konsultchef, via tomas.olsson@atea.se alternativt telefonnummer 090-712820. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Umeå
2023-01-31
Tillbaka till Karriär