Hoppa till huvudinnehåll

Cloud Solution Architect i region norr

Borlänge, Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Luleå, Piteå
2022-12-21

Hej! Gabriella Norberg heter jag, regional affärsområdeschef inom Digital Workplace i Ateas norra region. Nu söker jag fler kollegor till mitt fantastiska säljteam!

Jag ansvarar för regionens satsning när det gäller transformationen till våra publika molnleverantörer. För att sätta ett ännu skarpare fokus på området utökar jag nu mitt team med ytterligare en Cloud Solution Architect.

Vi ingår i vår regiongemensamma satsning och i vårt arbete samlas vi runt vår metod CloudTrack och vi söker nu en affärsdriven, senior arkitekt som har sin huvudkompetens inom Microsoft. Är du nyfiken att veta mer om vår metod, titta gärna in på denna länk: https://www.atea.se/cloud/

Du kommer att arbeta tillsammans med motsvarande roller i samtliga fem regioner och tillsammans med våra affärsområden Hybrid Platforms, Information Managent samt Digital Workplace. Du kommer ansvara för att driva affären och utveckla leveransen i region norr, tillsammans med vårt regionala cloud-team, våra Account Managers, specialistsäljare och andra konsulter och kommer vara delaktig i att utveckla vårt erbjudande till kund.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa att regionen maximerar våra intäkter hos vår strategiska partner Microsoft. Att säkerställa att erbjudanden som driver såväl vår transformation som kundens utvecklas i takt med vårt, Microsofts och kundens behov.

Du kommer arbeta med att stötta säljutveckling och leveransutveckling inom erbjudandet, med fokus på vår förmåga att stötta, leda och inspirera våra kunder i deras cloud-resa.

Arbetsuppgifter, ansvarsområden och befogenheter

  • Att vara region norrs ”cloud driver” med primärt ansvar för Microsoftaffären
  • Säkerställa vår framtida förmåga att förändra vårt arbetssätt efter Microsofts förväntade revisioner av incentives
  • Ansvara för en långsiktig, regionsövergripande kompetensstrategi inom området cloud
  • Driva det regionala, virtuella cloud-teamet
  • Stöttar regionens affärsområdeschefer i att utveckla regionens förmåga att sälja och leverera vårt erbjudande inom cloud med stort fokus på konsultaffären
  • Arbeta i tätt samarbete med regionens Account Managers, planera och prioritera det regionala arbetet inom området

 

Kompetens och erfarenhet

  • Gedigen erfarenhet inom Microsofts clouderbjudande
  • God struktur och ett genuint engagemang för ökad samverkan och synergier inom regionen
  • Pedagogisk och van att utbilda och tala internt såväl som externt
  • Förmåga att leda och styra virtuella team

 

Vad söker vi hos dig?

Jag tror att du är en person som gillar när det händer mycket och att du tycker om att röra dig mellan verksamhet och teknik och hitta lösningar. Som arkitekt kommer du vara med och att skapa värde till våra kunder och förstå hur vårt ramverk skapar en trygg och solid grund att stå på. Du kommer också fortsätta säkerställa att vår metod är relevant och erbjuder det kunderna efterfrågar.

Du har passion för det du gör och är mål- och resultatdriven. Du är duktig på att bli tydlig och konkret såväl som strategiskt och långsiktigt.

 

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på gabriella.norberg@atea.se. Sista ansökningsdag 28 november. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Borlänge, Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Luleå, Piteå
2022-12-21
Tillbaka till Karriär