Hoppa till huvudinnehåll

IT-Projektledare

Göteborg, Borås, Halmstad
2022-10-16

Vill du vara med och göra skillnad hos flera olika organisationer? Tycker du om att driva projekt och se resultat av ditt och andras arbete? Just nu söker vi på Atea region Väst dig som vill jobba som projektledare med fokus på it, verksamhet och affärer.

Du kommer som konsult att arbeta med våra kunder inom både privat- och offentligsektor där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I den här rollen kommer du att ingå i ett team som består av 15 projektledare. Teamets styrka ligger i dess olikheter, där deras erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Gruppen präglas av en stark gemenskap där du jobbar självständigt i din roll, men där vi både coachar och tar hjälp av varandra för att kunna leverera kvalitet i hela leveransen till kunden. Projekten som bedrivs håller varierande komplexitet och omfattar såväl affärs- och IT-verksamhet.

Du kommer till exempel att:

 • Agera nyckelperson i våra kunders digitala förändringsresa och vara delaktig från uppstarten i projektet där du tillsammans med våra kundansvariga säljare och tekniska specialister gör en bedömning av kundens behov
 • Säkerställa att du dagligen har resurserna och medarbetarna som krävs för att genomföra uppdraget och rapportera till olika leverantörer och samarbetspartners om status i projektet
 • Ingå i spännande IT-projekt som kan vara allt ifrån att leverera ett nytt datacenter för en stor kund till att hjälpa och stötta i kundens digitala molnresa. Exempel på uppdrag kan också vara att du driver projekt där Atea ansvarar för driften av en viss del av kundens IT-miljöer och etablera en intern servicedesk hos kund.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Vi söker dig som är kommunikativ och kan framgångsrikt kommunicera med olika målgrupper. Att driva större komplexa projekt som spänner över både verksamhet och it känner du dig trygg med. Du trivs med ledarrollen där du strukturerar, följer upp, engagerar och driver teamet till att nå uppsatta mål. Du planerar ditt arbete effektivt, är noggrann och prioriterar väl för att hålla deadlines.

För att lyckas i tjänsten som projektledare behöver du ha följande kompetens:

 • Arbetat som projektledare i minst tre år
 • Är flytande i svenska i både tal och skrift
 • Kan kommunicera och förstå engelska på en bra grundläggande nivå i både tal och skrift
 • Har B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Agerat ledare i en projektledarkontext från konsultbranschen och gärna inom IT
 • Certifikat i IPMA och PMP
 • Erfarenhet av ServiceNow
 • Arbetat inom Analytics

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.  

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Vill du bli en del av landslaget?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Andblad, konsultchef, via per.andblad@atea.se alternativt telefonnummer 031 – 744 51 91. Vi hanterar ansökningarna löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Göteborg, Borås, Halmstad
2022-10-16
Tillbaka till Karriär