Hoppa till huvudinnehåll

Talent Acquisition Manager

Stockholm
2022-10-14

Är du en innovativ och kreativ person som vill arbeta strategiskt med rekrytering, samtidigt som du leder och utvecklar ett team? Då ska du söka den här rollen som Talent Acquisition Manager!

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Din roll 
I rollen som Talent Acquisition Manager kommer du att ha personalansvar för TA-teamet hos Atea som idag består av fem personer. Atea står i begrepp att utveckla och effektivisera sin TA funktion där din roll blir avgörande i att fortsätta möjliggöra och implementera den förändringen. Du har dels ett ansvar att leda och utveckla TA-teamet och dels ett ansvar i att fortsätta implementering av ett mer proaktivt och långsiktigt arbetssätt kopplat till TA. En viktig del i det arbetet är också att tydliggöra TA’s roll och ansvar till stakeholders i verksamheten.

Du kommer huvudsakligen arbeta med:

 • Ha ett processansvar och utveckla Ateas rekryteringsprocess samt arbetssätt och strategi för skapa bästa förutsättningar för att attrahera IT-kompetens på dagens talangmarknad.
 • Leda och utveckla TA-teamet mot gemensamma mål.
 • Ansvara för att TA-teamet är optimerade utifrån verksamhetens behov.
 • Samverka med övriga specialister inom HR för att löpande analysera organisationens kompetensbehov och anpassa TA strategin därefter.
 • Utveckla ett datadrivet arbetssätt med KPI’er och tydliga målsättningar för teamet och funktionen.
 • Bidra i arbetet med att utveckla Employer Branding arbetet, tillsammans med ansvarig HR-specialist och marknadsavdelningen.

Vad söker vi hos dig?
För att lyckas i den här rollen behöver du älska att arbeta med Talent Acquisition, förstå värdet en effektiv TA funktion skapar i en organisation på dagens utmanande talangmarknad och även kunna kommunicera det! Vi tror att du är en person med ett par års erfarenhet av ledarskap i en TA funktion. Du har kunskap kring alla delar i en rekryteringsprocess från sourcing till avslut, är coachande och har förmågan att motivera genom att tillvarata teamets samlade förmågor för att nå uppsatta mål. Du är relationsbyggande och förtroendingivande och trivs i en roll där du får arbeta nära verksamheten och agera konsultativt. Du arbetar innovativt och söker nya perspektiv och idéer för att stimulera förändring. Du lockas av utmaningar och av att bygga ett framgångsrikt bolag tillsammans med ett gäng drivna kollegor.

För att lyckas i tjänsten som TA-Manager bör du ha följande kunskaper:

 • Ett par års erfarenhet av att leda ett TA-team, gärna från ett större bolag med en utvecklad HR-funktion, från IT branschen eller konsultverksamhet
 • Agerat partner och arbetat konsultativt till olika stakeholders i organisationen.
 • Erfarenhet av att arbeta datadrivet med KPI’er och mätetal kopplat till TA.
 • Meriterande om du har arbetat i förändringsprocesser inom organisationen kring att implementera nytt arbetssätt kopplat till TA.
 • Du har erfarenhet av Employer Branding och ett intresse av att bidra i vidareutvecklingen av detta.

Ateas erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Nyfiken på att veta mer?
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Vi samarbetar med Wise Professionals i den här rekryteringen och du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Parastoo Afsharian parastoo.afsharian@wise.se och Martina Kolga martina.kolga@wise.se Du är också välkommen att höra av dig till nuvarande Talent Acquisition Manager (interim) Louise Thulin på louise.thulin@atea.se eller mobil 072-174 68 03.

Ansökan
Ansök direkt via denna länk: Talent Acquisition Manager till Atea

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Stockholm
2022-10-14
Tillbaka till Karriär