Hoppa till huvudinnehåll

Key Account Managers till Atea i Malmö och Helsingborg

Malmö, Helsingborg
2022-08-31

Vill du vara med och göra skillnad? Vi är på en resa och vill spela en central roll i våra kunders digitala ekosystem. Säljrollen är fundamental för att hjälpa våra kunder att utnyttja digitaliseringens fördelar. Som Key Account Manager är det du som driver och leder dina kollegor och ofta även kunden mot målet. Till din hjälp har du ett av Sveriges största och vassaste lag av IT-arkitekter, lösningsspecialister, seniorkonsulter, verksamhetsutvecklare och projektledare. Samtidigt som du har ett stort ansvar så är du aldrig ensam.

Vi lägger nu i nästa växel och söker fler Key Account Managers till Region Syd och vårt team i Malmö och Helsingborg. Här blir du en nyckelposition i team som arbetar med några av marknadens mest spännande bolag, nationella som globala.  

Vi erbjuder dig en arbetsplats med kollegor som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som Key Account Manager har du det övergripande affärsansvaret för ett antal kunder, där du är ytterst ansvarig för försäljning av hela Ateas utbud. Du lyckas i rollen genom att leda, utveckla och inspirera dina 3-5 kundteam, bestående av lösningsspecialister, seniorkonsulter med olika specialistområden (exempelvis säkerhet, analytics, MS365, Cloud- AWS/Azure, Enterprise/it-arkitekter och konsultchefer).

Dina kontaktytor hos kund varierar, men är i de flesta fall it-chefer, CIO/CDO, it-strateger, verksamhetschefer inom ekonomi, HR och logistik. Utifrån din kunskap om företaget, dess organisation och omvärld, identifierar du utmaningar och utifrån detta skapar du affärsmöjligheter. I rollen säkerställer du och utvecklar din försäljningsbudget fördelad över Ateas tre affärsområden: Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platforms. Tjänsten innebär inte personalansvar men erfarenhet från att leda andra är en förutsättning för att lyckas i arbetet. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som Key Account Manager ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer. Du är en naturlig ledare som gillar att påverka och har erfarenhet av att leda andra direkt eller indirekt. Du ser möjligheter före problem och hinder, du är ihärdig och ger inte upp, arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du motiveras av att ha höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du drivs av utmaningar och har en förmåga att tänka nytt och utmana kunder med dina kreativa lösningar. Rollen kräver mycket god förmåga att sammanfatta, formulera och uttrycka dig. Du är van att utforma och presentera offerter, lösningar och beslutsunderlag anpassat för olika målgrupper och intressenter. 

Du bygger ditt team för bästa kundlösningen/offerten/anbudet utifrån kundens utmaningar och behov.
 

För att lyckas i tjänsten som Key Account Manager önskar vi att du har följande egenskaper:

  • Erfarenhet från it-branschen såsom, it-som-tjänst/cloud, infrastruktur och konsulttjänster inom ovan nämnda områden
  • Utvecklat sinne för och erfarenhet av affärsmannaskap
  • Akademisk utbildning, högskole-, universitetsexamen eller motsvarande
  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av strategisk försäljning av tjänster och lösningar
  • I dina tidigare roller bevisad förmåga att utifrån kundens verksamhet identifiera, förstå och föreslå lösningar i kunders affärs- och verksamhetsutmaningar/problem
  • Behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift samt innehar B-körkort

Det är meriterande om du även har följande kunskaper:

  • Erfarenhet från direkt och/eller indirekt ledarskap
  • Verksamhetsutveckling kopplat till it-relaterade tjänster
  • Kurser med inriktning systemvetenskap, informatik eller informationssystem

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Marcus Titland, försäljningschef i Malmö, via marcus.titland@atea.se eller Eric Åkerström, platschef i Helsingborg via eric.akerstrom@atea.se. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. Urvalet kommer påbörjas i augusti. 

På Atea värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Malmö, Helsingborg
2022-08-31
Tillbaka till Karriär