Hoppa till huvudinnehåll

Är du intresserad av IT-säkerhet och vill leda och utveckla analytikerteamet? Vi söker SOC-chef!

Drammen
2022-08-31

Atea märker en betydande efterfrågan på säkerhetstjänster. Vår SOC-tjänst säljer som smör i solsken och kunderna står i kö. För att säkerställa en bra leverans av vår säkerhetsövervakning har Atea ett globalt team av analytiker som hanterar larm från kunder 24/7. Vi söker nu en ledare till teamet som kommer att vara med på en spännande resa.

Din roll i laget

Du kommer att leda ett internationellt och skickligt team av analytiker. Du kommer att ansvara för utbildning och kompetensutveckling, affärsutveckling samt säkerställa en god arbetsmiljö och kvalitet i leveranser till våra kunder. Detta innebär förutom ett gott ledarskap, att ha ett nära samarbete med andra relevanta områden på Atea, såsom IRT, drift och tjänsteutveckling samt gentemot ledningen.

Som chef för SOC-analytikerteamet kommer arbetsuppgifterna bland annat att bestå av:

 • Säkerställa bra arbetsprocesser för analytikerteamet och samordning med berörda parter
 • Bygga kapacitet och kvalitet i analytikerleveranser
 • Utveckla analysverktyg för användning i ett bra analysarbete
 • Säkerställa kompetensutveckling
 • Identifiera och lyfta förbättringspotentialen för att säkerställa bästa möjliga hantering av larm
 • Samarbeta tvärvetenskapligt med relevanta yrkesmiljöer
 • Ekonomi, anställning och personalansvar
 • Skapa trivsel på arbetsplatsen och utveckla en holistisk och professionellt skicklig analysmiljö
 • Etablera en målbild för leverans av SOC-analys i ett globalt perspektiv

Du kommer att leda ett säkerhetsteam som ansvarar för den initiala hanteringen av säkerhetsincidenter hos våra kunder. Våra analytiker arbetar i ett system för natt- och helgskift, så att Atea SOC är i drift 24 timmar om dygnet.

Huvudkontoret i vårt Security Operations Center (SOC) är etablerat i Drammen samtidigt som några av våra analytiker finns på andra orter. Vårt analysteam har ett globalt påverkansområde. Detta ska tas om hand och byggas upp ytterligare.

Arbetsplatsen kommer att utgå från Drammen och det ingår resor i tjänsten.

Vad söker vi hos dig?

Vi söker en strukturerad och trygg ledare som på ett konstruktivt sätt kan skapa förbättringar och skapa engagemang. Du har förmåga att samarbeta väl med andra grupper och bidrar till god affärsutveckling. Du ser den enskilde medarbetaren men har samtidigt förmåga att skapa enighet och trivsel över nationsgränserna och på distans.

Tjänsten kräver förståelse för en analytikers vardag och den samtida hotbild som analysteamet verkar i. Det innebär att förstå och följa situationer som uppstår både inom och utanför Atea och bidrar till att analysteamets arbetssituation har det bästa förutsättningar att leverera väl på sitt uppdrag.

Vi ser att du

 • Är genuint teknikintresserad och prioriterar professionell utveckling högt
 • Förstår hur lösningar och leveranser kan optimeras och hjälper ditt team att öka värdeskapandet
 • Har god kommunikationsförmåga och tycker om att bygga relationer och förtroende med våra kunder, partners och dina kollegor
 • Är en självständig och kreativ person som kan ta ansvar för ditt eget värdeskapande och ser till att involvera kollegor på ett bra sätt

Vi ser att du har kunskap om eller erfarenhet från något av följande områden:

 • Cybersäkerhet / informationssäkerhet / IT-säkerhet
 • Säkerhetsövervakning, analys och säkerhetstjänster
 • Ledning och ekonomi
 • Professionella standarder och myndighetskrav

Du har en högre utbildning, och har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen

Vi är redo att höra från dig så snart som möjligt och behandlar ansökningar löpande. Om du har frågor eller vill ha mer information om tjänsten, kontakta Ronald Tyberg +47 90590584.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Forsting, på  Peter Forsting@atea.se . Under sommaren kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att svara på några frågor. Urvalet kommer påbörjas under augusti.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Drammen
2022-08-31
Tillbaka till Karriär