Hoppa till huvudinnehåll

Lösningsarkitekt inom datacenter

Västerås
2022-08-31

Har du jobbat flera år med server/lagring och vill vara med bidra med din specialistkunskap till flera verksamheter? Då är det här tjänsten för dig! Just nu söker vi på Atea Västerås dig som vill jobba som lösningsarkitekt inom datacenter. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som lösningsarkitekt inom datacenter kommer du erbjudas att arbeta med många olika och spännande kunder, och du är inblandad i viktiga diskussioner kring hur deras datacenterlösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Du kommer att vara inblandad i hela processen, från förstudie, design, implementation samt säkerställa att lösningen blir förvaltningsbar. Det görs genom att leda workshops, arbeta med kravställning med syfte att fånga in kundens behov och omsätta dessa i konkreta lösningsförslag som ligger i linje med uppsatt vision och mål. 

Dina kontaktytor hos kund varierar och du är trygg i att föra dialog även högst upp i en organisation. Hos oss på Atea erbjuds du en utmanande och utvecklande roll där vi utgår från dig och dina styrkor. Samarbete med kollegor i Västerås, andra resurser inom runtom i landet är viktigt för att tillsammans växa och nå gemensamma mål.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Den här tjänsten passar dig som är ansvarsfull och trivs att jobba med frihet under ansvar. Genom din lyhördhet och kunskap lyckas att skapa förtroende bland dem du jobbar med. Du har förmågan att få med dig andra och du tycker om att tala inför andra vilket du gör engagerat och genomtänkt. Du har en teamspelare som är lyhörd och kommunikativ. 

För att lyckas i tjänsten som behöver du ha erfarenhet av flera av nedan områden:
•    Goda relationer och erfarenhet av samarbete med leverantörer som exempelvis Microsoft, Dell, HPE, Vmware, Redhat, Nutanix m fl.
•    Hybrida miljöer, så som on premise samt privata och publika molnlösningar
•    Arkitektarbete inom infrastruktur 
•    Driva och genomföra workshops
•    Krav- och målbildsutredning för framtida it-infrastruktur
•    Framtagning av lösningsförslag/design, implementation samt driftöverlämning
•    Genomfört uppdrag till större företag, kommuner samt regioner
•    Arbetat i konsultrollen
Dessutom behöver du ha kunna svenska och engelska samt ha körkort och tillgång till bil.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Holm, konsultchef, via marie.holm@atea.se. På grund av semesterperiod kan återkopplingen dröja.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Västerås
2022-08-31
Tillbaka till Karriär