Hoppa till huvudinnehåll

Funktionschef med fokus på platform

Umeå
2022-08-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på AMS Operations dig som vill jobba som funktionschef med fokus på drift inom leveransområdet plattform.

Atea Managed Services Operations ingår i Atea’s satsning OneAMS. AMS är fler än 1300 medarbetare i fem länder, vi levererar tjänster och drift inom hela spektrumet av it-tjänster till kunder i Norden och Baltikum.  

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
Rollen är tvådelad där du dels arbetar som funktionschef över en grupp it-specialister och dels som leveransområdesansvarig inom plattform.

I rollen som leveransområdesansvarig plattform innebär det att du har övergripande ansvar för en stabil plattformsleverans till Atea’s kunder vilket omfattar, kvalité, förbättringsarbete, budget och kapacitetsplanering. Du är en del av ett mycket erfaret team av funktionschefer som ingår i AMS Operations ledningsgrupp. Ni samarbetar dagligen samt ansvarar för era respektive områden.

Som funktionschef har du personalansvar över seniora it-specialister inom flera olika kompetensområden. Som ledare inom AMS Operations har du bland annat ansvar för rekrytering, lönesamtal och kompetensutveckling av medarbetarna. 

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor, medarbetare och dina kunder. 

”Jag upplever att Atea är en organisation med fantastisk kultur och härliga kollegor. Ett företag som lever sina värderingar. Har man drivet och tar personligt ansvar för sin egen utveckling upplever jag att man kan gå hur långt som helst på företaget.” – Kalpana, funktionschef inom AMS Operations

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som funktionschef ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina uppgifter och åtaganden.
Du är bra på att bygga relationer inom ditt team, mellan andra team samt med våra kunder.

För att lyckas i tjänsten som funktionschef bör du ha följande erfarenheter:

  • Tidigare ledare med personalansvar
  • Tidigare erfarenhet av drift och leverans av it som tjänst, gärna med fokus på plattform
  • Erfarenhet av processrelaterat arbetssätt

Då den här tjänsten är säkerhetsklassad behöver du vara svensk medborgare. Du hanterar svenska och engelska flytande i så väl tal som skrift. 

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Kontakta oss 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef niklas.janevi@atea.se alternativt telefonnummer 0733671971. Under sommaren kommer vi inte kunna svara på några frgåor men vi ser gärna att du söker redan idag.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.
 

Umeå
2022-08-31
Tillbaka till Karriär