Hoppa till huvudinnehåll

Specialist inom Analytics och BI till Region Syd

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2022-09-30

Har du ett affärssinne och trivs med att ha kunddialoger? Brinner du för att skapa värde i organisationer med hjälp av dataanalys? Är du kanske utvecklare eller arkitekt? Då kan det här vara tjänsten för dig! Just nu söker vi på Atea Region Syd flertalet nya roller inom Analytics och riktar oss till dig som vill bli en del av vårt regionala team. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Ett av Ateas satsningsområde är Analytics som tillhör affärsområdet Information Management där vår målsättning är att bli ledande. Just nu fokuserar vi på att expandera inom BI med ytterligare tjänster. Som regional medarbetare kommer du att stötta samtliga kontor inom regionen vilket kan innebära visst resande i tjänsten. Du kommer att driva området framåt tillsammans med dina BI-kollegor.

I din roll som specialist kommer du jobba konsultativt och verksamhetsnära med att hjälpa våra kunder med analys och verksamhetsstyrning. Det innebär att du kommer att utveckla beslutsstöd med hjälp av Microsoft Power BI, analysera data och arbeta med datalager men även ha nära kunddialoger. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. 

Dina arbetsuppgifter

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Med god erfarenhet inom BI är du självgående inom området.

Vad söker vi hos dig

För att lyckas i rollen ska du:
•    Arbetat minst ett par år med BI
•    Ha goda kunskaper inom Microsoft Power BI, Microsofts molnplattform Azure (Data Factory, Data Lake, Azure SQL, Synapse Analytics), datalager, SSAS och SSIS
•    Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Då vi söker medarbetare till flera olika roller söker vi även dig som har en mer senior profil. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Kärrholm, konsultchef Information Management, på daniel.karrholm@atea.se. I semestertider kan återkopplingen dröja längre än normalt men återkoppling sker i samband med att processen hanteras. Tjänsterna kan dock komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum då urval sker löpande.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2022-09-30
Tillbaka till Karriär