Hoppa till huvudinnehåll

Nu förstärker vi laget i Västerås med en IT-arkitekt!

Västerås
2022-08-31

Trivs du i gränslandet mellan verksamhet och teknik? Vill du arbeta som strategisk rådgivare och i den rollen träffa många olika kunder och verksamheter? Då ska du definitivt läsa vidare! Atea har en stor kundbas med hög efterfrågan på denna typ av rådgivande tjänster, därför söker vi nu dig som vill jobba hos oss i Västerås som it-arkitekt med fokus på strategisk rådgivning. I denna roll kommer du att arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor i liknande roller mot vår breda kundbas där uppdragets art, omfattning och komplexitet varierar. 

Om oss

På Västeråskontoret möts du av dina motiverade kollegor som brinner för att bygga Sverige med it. Du kommer att tillhöra vårt affärsområde Information Management där vi med hög teamkänsla samarbetar för att ge våra kunder verksamhetsnytta utifrån digitaliseringens möjligheter. Vi skapar förutsättningar för att tillsammans med våra kunder bygga en digital framtid med säkerhet och hållbarhet i fokus. 

Din roll i laget

Som it-arkitekt på Atea verkar du inom området Strategi och arkitektur. Du kommer leda workshops, föreläsningar och intervjuer hos våra kunder med syfte att fånga in behov och omsätta dessa i konkreta förändringsförslag som ligger i linje med uppsatt vision och mål. Dina kontaktytor hos kund varierar och du är trygg i att föra dialog även högst upp i en organisation. Hos oss på Atea erbjuds en utmanande och utvecklande roll där vi utgår från dig och dina styrkor. Samarbete med kollegor i Västerås, andra resurser inom Atea och inte minst med övriga it-arkitekter runtom i landet är viktigt för att tillsammans växa och nå gemensamma mål.
 
Jenny jobbar som it-arkitekter på Ateas kontor i Örnsköldsvik och så här sammanfattar hon rollen:
"Att få skapa sin egen framtid är en viktig del i mitt liv och framför allt arbetsliv. Som IT-arkitekt är jag dessutom med och skapar både min egen och kundernas framtid på ett sätt som är väldigt tillfredsställande. Här får jag till fullo använda alla verktyg, all erfarenhet och kompetens som jag samlat på mig under åren för att hjälpa våra kunder ta nästa kliv. Att hjälpa dem med sin kommande strategi eller identifiera de verkliga behoven hos verksamheten, ta steget ut eller vidare ut i molnet eller vidareutveckla sin digitala transformation kräver både förståelse kring tekniken, organisationen, människan men även fingertoppskänsla. Det är helt enkelt en väldigt rolig och utvecklande roll som man inte ångrar att man klivit in i." 
 
Markus Birgander är en annan av dina blivande kollegor i det nationella nätverket av it-arkitekter. Läs gärna mer om vad Markus tycker om sitt första år på Atea här

Vad söker vi hos dig

Du har en gedigen bakgrund inom it-infrastruktur och/eller systemutveckling och har arbetat med nulägesanalyser och målbilder utifrån ett arkitektoniskt perspektiv. Krav-, process-, och projektledning samt förmåga att effektivt driva arbete framåt är erfarenheter du kommer ha nytta av. Du har god kännedom om it i allmänhet men behöver inte vara expert inom ett specifikt teknikområde, vi har andra som är det. För att lyckas i rollen är dina personliga egenskaper avgörande. Vi utgår från att du uppskattar att träffa nya kunder och att navigera i olika sammanhang och på olika nivåer. Du är affärsmässig med god förståelse för både verksamhet, ekonomi och affärer. Du har erfarenhet av att skapa, etablera och underhålla långvariga relationer och motiveras av att i samarbete med dina kollegor nå såväl kundernas som Ateas mål och visioner. Rollen kräver mycket god förmåga att sammanfatta, formulera och uttrycka sig i såväl tal som skrift, vilket förutsätter en vana att utforma rapporter, presentationer och beslutsunderlag anpassat för olika målgrupper. Högst av allt värderar vi lagkänsla och din personliga motivation att ständigt utveckla dig själv och dina kollegor för att tillsammans kunna överträffa kundens förväntan. 
 
Meriterande om du även har erfarenhet av:
•    Agila ramverk och metoder.
•    Workshopledning.
•    Kravhantering.
•    Informations- och processkartläggning.
•    Att arbeta som konsult.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Marco Malasagna, konsultchef via marco.malasagna@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Återkopplingen kan dock dröja över semesterperoden.

Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Västerås
2022-08-31
Tillbaka till Karriär