Hoppa till huvudinnehåll

Systemkonsult inom datacenter och server, lagring, backup och HCI-lösningar

Stockholm
2022-12-30

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Stockholm dig som vill jobba som konsult med fokus på Datacenter, server/lagring/backup och HCI-lösningar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Vi jobbar med allt inom traditionell infrastruktur och framtidens lösningar. Vi är partner med alla branschens största leverantörer, såsom Vmware, RedHat, Dell/EMC, HPE, NetApp och Microsoft. Du kommer erbjudas att arbeta med många olika och spännande kunder. I rollen som datacenterkonsult kommer du att vara inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras IT-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Där kommer du att arbeta med hela processen från förstudie och analys, till design och installation av datacenterlösningar. Det krävs att du ska vara väl insatt i framtida teknologier, känna dig trygg med att ta eget ansvar och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö.

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du arbetar både självgående och ingår i teamleveranser samt jobbar med spännande och roliga kunder. Du trivs med att ta dialoger med kunder gällande deras behov och anpassar lösningen utifrån önskemålen. Du gillar att se nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi ser gärna att du har kompetens inom flera av nedan områden:

 • Server/Lagring och HCI-lösningar (Dell/EMC, HPE, NetApp, Cisco UCS, Nutanix)
 • Backup (dataskydd) Veeam, Rubrik, Cohesity och Commvault
 • Vmware
 • Containers
 • Windows Server
 • Objektlagring
 • Databaser
 • PKI
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 Meriterande:

 • Cloud (AWS, Azure)
 • RedHat (OpenShift, Ansible, RHEL, Satelite, mm)
 • Generell Linux-kompetens
 • Certifieringar
 • Erfarenhet av arkitektarbete inom infrastruktur 

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av landslaget?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultcheferna våra konsultchefer Susanne Blomlöf, på susanne.blomlof@atea.se alternativt +46 73 861 78 71 eller Eva Vatn, via eva.vatn@atea.se alternativt telefonnummer +46 8 633 68 05 eller Joakim Nildén via joakim.nilden@atea.se alternativt +46 8 477 49 40. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan - vi ser fram emot att få utvecklas ihop med just dig! ­

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 

Stockholm
2022-12-30
Tillbaka till Karriär