Hoppa till huvudinnehåll

Software Asset Management-konsult

Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Ateakontor
2022-06-30

Är du en teamorienterad person som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som Software Asset Management-konsult med fokus på licensoptimering inom Software och Cloud. Du kan arbeta från Stockholm, Malmö, Göteborg eller något av Ateas övriga lokala kontor. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Med SAM gör vi skillnad! I rollen som SAM-konsult på Atea ansvarar du för att långsiktigt stötta både nya som befintliga kunder att på bästa sätt få kontroll över sina mjukvarutillgångar samt optimera deras investeringar i mjukvara och molntjänster.

Du utgår från Ateas kontor och kommer att arbeta på plats eller remote hos våra kunder, stora som små, inom både offentlig och privat verksamhet. Du kommer att agera rådgivare och vara involverad i hela livscykelhanteringen såsom uppstart, implementation, analys, löpande förvaltning och utveckling. Som SAM-konsult på Atea arbetar du dagligen med kunder, kundansvariga säljare, specialistsäljare och mjukvarutillverkare. 

Du erbjuds en utvecklande roll där du arbetar i ett stort och framgångsrikt SAM team där vi tillsammans systematiskt och ständigt utvecklar vårt erbjudande utifrån våra kunders olika behov.  

 

"Den främsta anledningen till att jag sökte mig till Atea var att jag ville jobba i ett större SAM-team där man kan dra nytta av varandras kompetens och stötta varandra. Det är en självklarhet i det här teamet!"  Maria Lindhagen, SAM-konsult Atea

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som SAM-konsult ser vi att du är en noggrann person som tar eget ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete och utvecklar dina kunder och processer.

Du bör även ha förmåga att

 • Sätta dig in i kundernas verksamhet och mål
 • Arbeta metodiskt
 • Initiera arbete
 • Presentera och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt

För att lyckas i tjänsten som SAM-konsult bör du ha följande kunskaper:

 • Arbetat som SAM-konsult eller SAM-ansvarig eller erfarenhet av arbete med licenser
 • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande, en eller flera av följande områden:

 • Cloud Economics och FinOps
 • Oracle-licensiering
 • IBM-licensiering
 • Certifiering liknande: CSAM eller ISO 19770-2
 • Kunnig och certifierad inom Microsofts licensmodeller och avtal

Vårt erbjudande till dig

Teamet finns spridda på några olika kontor i Sverige. Vi tar personligt ansvar och tror på en hybrid vardag för att lyckas få balans i livet. Därför är också hemmakontoret – om man vill – en naturlig del i ens arbetsdag.

Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. 

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Claesson, chef Services och Customer Success, via stefan.claesson@atea.se, alternativt telefonnummer 0725 22 33 56. Vill du veta mer om mig så sök upp mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sclaesson/.

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Ateakontor
2022-06-30
Tillbaka till Karriär