Hoppa till huvudinnehåll

IT-specialist med fokus NetApp

Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå
2022-11-30

Brinner du för storage lösningar och är redo för nästa steg? Tycker du att det är kul att arbeta i en driftorganisation som förespråkar fortbildning och utveckling och där du får arbeta långsiktigt med kunder? Atea Managed Services söker dig som vill jobba i team där det råder ”en för alla och alla för en”, där man känner samhörighet och där vi stöttar och delar varandras vardag. Helt enkelt ett team som tillsammans tas sig an både små som stora utmaningar och möjligheter. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. Vill du vara med och bygga Sverige med it med oss? 

Din roll i laget

Vi på Atea Managed Services (AMS) har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från Ateas eget datacenter, som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder och/eller kundägda datacenter. Närheten till vår kund är viktigt då vi tillhandahåller tjänster i kundägda datacenter. 

I rollen som it-specialist kommer du att ta ansvar för hela eller delar av våra kunders it-miljö genom att svara på tekniska frågor, göra installationer samt övervaka deras driftmiljö och system. Genom logiskt tänkande och felsökningsmetodik kommer du att säkerställa driften inom it hos våra kunder. Du kommer också att bidra och ge stöd med din tekniska kunskap till våra kunders utveckling, genom att sätta dig in i deras verksamhet och förstå den ur ett it-perspektiv.

Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya möjligheter att lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor och dina kunder. AMS Operations består av en härlig mix med olika bakgrunder och kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar som ett lag för att ge våra kunder bästa support och stödja deras utveckling framåt, med Sveriges bästa kundnöjdhet som mål och här kommer du bli en nyckelspelare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Att hålla plattformen levande och anamma nyheter med stor nyfikenhet för att bidra till kunders digitala förflyttning och utveckling inom it.
 • Driftinförande med leverans- och driftförvaltning genom felsökning, installation och uppgradering, övervakning och förbättring.
 • Att bidra till utveckling av våra tjänster på området, kravställning och deltagande i implementations- och utvecklingsprojekt.

Vad söker vi hos dig

Kanske har du tidigare arbetat som konsult fokusera på men vill nu arbeta mer långsiktigt. Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist på AMS Operations ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad och levererar på tid men även tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är även en god problemlösare med analytiska förmågor samt har stort teknikintresse och drivkraft att lära sig ny teknik. Du är flexibel och har en positiv inställning till förändringar och kan snabbt anpassa dig till nya situationer. Du har god förmåga att samarbeta med inom teamet eller den omgivande organisationen.

För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:

 • Några års erfarenhet inom datacenter; operations eller/och monitoring.
 • Goda kunskaper kring metodisk felsökning och felavhjälpning av storage server och nätverk.
 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift samt har B-körkort.

Du har goda kunskaper inom:

 • Netapp eller likvärdiga storagelösningar
 • Dell EMC och HPE hårdvara.

Meriterande är om du har:

 • Erfarenhet av Veeam
 • Erfarenhet av VMware vSphere, vCenter, vRealize och vSAN
 • Erfarenhet inom programmering t.ex. powershell, ansible, python och bash
 • Aktuella certifieringar gällande Dell/EMC produkter tex Isilon, Unity eller hyperkonvergerande lösningar från HPE/Cisco.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

 Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kalpana Begum, funktionschef, via kalpana.begum@atea.se alternativt telefonnummer 031-744 51 16. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.
 

 

Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå
2022-11-30
Tillbaka till Karriär