Hoppa till huvudinnehåll

Specialistsäljare Software Asset Management

Stockholm
2022-01-23

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som Specialistsäljare med fokus på Software Asset Management. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Vi söker dig som vill arbeta med försäljning av Ateas erbjudande inom området Software Asset Management (SAM). I rollen som SAM Specialistsäljare på Atea Software bearbetar du både nya, samt utvecklar befintliga kunder genom ett tätt samarbete med SAM konsulter, account managers och specialistsäljare i hela Sverige. Till din hjälp har du ett av IT-branschens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för försäljning och ett stort SAM team med bred och djup kompetens. Atea jobbar med de flesta stora mjukvarutillverkare såsom exempelvis Adobe, Cisco, Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, Veritas, AWS och Vmware.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Sälja Ateas erbjudande inom Software Asset Management
  • Utveckla befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal 
  • Samarbeta med kollegor i kundteam och partners. 

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som har erfarenhet av försäljning till större organisationer, där långsiktiga och nära relationer är en viktig pusselbit. Du behöver ha ett teknikintresse i grunden, men i övrigt tror vi att dina personliga egenskaper, driv och motivation är avgörande för att trivas och bli framgångsrik i rollen. Du är en utpräglad relationsbyggare med känsla för att både säkra upp befintlig affär och driva utveckling utifrån kundens behov.

För att lyckas i rollen bör du ha följande erfarenhet och kunskap:

  • Erfarenhet från IT-branschen och B2B-försäljning, med förmågan att förstå och kunna förklara möjligheterna med modern informationsteknologi.
  • Förmågan att föra affärsmässiga resonemang med kunder inom olika branscher, samt trivas i att ha en stark rådgivande roll.
  • Vilja och förmåga att förstå kunders verksamheter och utmaningar, och låta dessa vara drivande i säljarbetet.
  • Lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Claesson, Chef Atea Software & Technical Services via stefan.claesson@atea.se  alternativt telefonnummer 0725 22 33 56. Vill du veta mer om mig så sök upp mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sclaesson/. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  Vänligen notera att den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm
2022-01-23
Tillbaka till Karriär