Hoppa till huvudinnehåll

Enterprisearkitekt till Ateas kontor i Stockholm

Stockholm
2021-12-31

Trivs du i gränslandet mellan verksamhet och teknik? Uppskattar du möjligheten till att få agera rådgivare och i den rollen träffa många olika kunder och verksamheter? Då kan det här vara drömtjänsten för dig!  Atea har en unik kundbas och har stor efterfrågan på dessa rådgivande tjänster så vi söker dig som vill jobba som Enterprisearkitekt hos oss på Atea i Region Stockholm. Som strategisk rådgivare kommer du att arbeta tillsammans med vår breda kundbas och uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar.

Om oss 

Region Stockholm är den största av Ateas fem regioner och du kommer att tillhöra vårt affärsområde Information Management. Här fokuserar vi på att ta till vara digitaliseringens möjligheter och förutom arkitekter, verksamhetsutvecklare, förändringsledare och projektledare har vi även experter inom säkerhet, AI, BI och RPA. Tillsammans med våra kunder arbetar vi för att effektivisera verksamheter genom att nyttja de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. Med hjälp av våra verksamhetsutvecklare och förändringsledare skapar vi förutsättningar för att tillsammans med våra kunder bygga en digital framtid med säkerhet och hållbarhet i fokus. 

"Att få skapa sin egen framtid är en viktig del i mitt liv och framförallt arbetsliv. Som IT-arkitekt är jag dessutom med och skapar både min egen och kundernas framtid på ett sätt som är väldigt tillfredsställande. Här får jag till fullo använda alla verktyg, all erfarenhet och kompetens som jag samlat på mig under åren för att hjälpa våra kunder ta nästa kliv. Att hjälpa dem med sin kommande strategi eller identifiera de verkliga behoven hos verksamheten, ta steget ut eller vidare ut i molnet eller vidareutveckla sin digitala transformation kräver både förståelse kring tekniken, organisationen, människan men även fingertoppskänsla. Det är helt enkelt en väldigt rolig och utvecklande roll som man inte ångrar att man klivit in i."  - Jenny Sandberg, IT-arkitekt Örnsköldsvik 

Markus Birgander är en av dina blivande kollegor i Stockholm. Läs gärna mer om vad Markus tycker om sitt första år på Atea här:

Din roll i laget 

I rollen som Enterprisearkitekt kommer du bland annat att agera rådgivare åt våra kunder och driva utvecklingen av deras digitala transformation. Du kommer vara med och driva strategiska planer som sträcker sig både på kort och lång sikt och därmed möjliggör kundernas förflyttning. Du kommer hos våra kunder leda workshops, föreläsningar och intervjuer med syfte att fånga in behov och omsätta dessa i konkreta förändringsförslag som ligger i linje med vision och mål. Dina kontaktytor hos kund varierar men är i de flesta fall IT-chefer, IT-strateger, VD, ekonomichef osv. I rollen kommer du att samarbeta med dina kollegor i Stockholm, andra resurser inom Atea och inte minst med de andra arkitekterna runtom i landet. Det finns ett stort mått av frihet i rollen, där du styr din tid på det sätt du anser bäst för att nå dina, Ateas och kundens mål. Hos oss erbjuds en utmanande och utvecklande roll där vi utgår från dig och dina styrkor.  

Vad söker vi hos dig? 

Vi tror att du har en bakgrund inom systemutveckling, är van att jobba agilt och har jobbat med eller har god förståelse av olika molnlösningar och vilket värde de tillför. Du förstår att kravställa på det mesta mellan infrastruktur och säkerhet men behöver inte vara expert på det, vi har andra som är det. Du får gärna ha projektledarerfarenhet eller om inte, förmåga att effektivt driva arbete framåt. Vi utgår från att du uppskattar att träffa nya kunder och att navigera i olika sammanhang och på olika nivåer.

Men för att lyckas i rollen är dina personliga egenskaper avgörande. Du är affärsmässig med god förståelse för både verksamhet, ekonomi och affärer. Du har erfarenhet av att skapa, etablera och underhålla långvariga relationer och drivs och motiveras av att nå såväl kundernas som Ateas mål och vision. Rollen kräver mycket god förmåga att sammanfatta, formulera och uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du är van att utforma rapporter, presentationer och beslutsunderlag anpassat för olika målgrupper och intressenter.  

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur med framåtanda, humor och kamratskap. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.  

Vill du bli en del av vårt framgångsrika team? 

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Camilla Arenhäll, konsultchef via camilla.arenhall@atea.se eller 076-643 41 70. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi hoppas du har överseende med att återkoppling på din ansökan kan dröja något under semesterperioden.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Stockholm
2021-12-31
Tillbaka till Karriär