Hoppa till huvudinnehåll

Projektledare till Atea i Norrbotten

Luleå, Piteå
2021-09-29

Är du en lagspelare som vill bli en del av Ateas landslag? Just nu söker vi på Atea Norrbotten, dvs Luleå eller Piteå, dig som vill jobba som projektledare med fokus på informationsteknik. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
 

Din roll i laget

Du kommer att vara en del av ett team i Ateas nya affärsområde Information Management. Affärsområdet omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics (AI, BI, RPA och IoT), verksamhetsutveckling, förändringsledning, IT-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet.

Teamets styrka ligger i medlemmarnas olikheter. Olika erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Gruppen präglas av en stark gemenskap där du jobbar självständigt i din roll men där vi både coachar och tar hjälp av varandra för att kunna leverera kvalitet i hela leveransen mot våra kunder.

Våra kunder genomgår en digital förändringsresa där du som projektledare kommer att få en nyckelroll. Som projektledare får du möjligt att arbeta både i Atea-ledda leveransprojekt och som konsult ute hos våra kunder. Områden som vi verkar inom är bland annat Hybrid Platforms och Digital Workplace. Vi har även uppdrag inom områden som AI, IoT, BI och RPA. Projekten som bedrivs håller varierande komplexitet och omfattar såväl it som verksamhet. Det kan exempelvis vara utrullningsprojekt, migreringsprojekt eller införandeprojekt. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder.
 

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som projektledare är:

 • Ansvara för att genomföra projekt enligt vår eller kundens projektmodell
 • Leda, planera och följa upp projektarbetet samt säkerställa en kvalitativ överlämning av projektet till dess mottagare
 • Säljstöd och anbudsarbete kring projektuppdrag


Vad söker vi hos dig?

Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa. Återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Samtidigt är du en naturlig ledare och kravställare samt har en förmåga att få både medarbetare och kund att röra sig mot ett gemensamt mål. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


För att lyckas i tjänsten som projektledare bör du ha följande kunskaper:

 • Minst två års erfarenhet av att driva projekt
 • Goda kunskaper i att arbeta enligt en projektmodell som PPS, PRINCE2 eller motsvarande
 • Ett affärsmässigt synsätt som du kan tillämpa i dina uppdrag
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal som skrift på svenska och engelska

Meriterande är följande:

 • Universitets- eller högskoleutbildning >3 år
 • Agile projektledning
 • Förändringsledning
 • Certifiering inom ex Prince2, Agil förändringsledning
 • Kravhantering/analys
 • Erfarenhet av att arbeta som konsult och/eller hantera kundrelationer

 

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.  Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.


Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Niklas Elfstrand, konsultchef, via niklas.elfstrand@atea.se alternativt telefonnummer 0920-362 75. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

­

 

Luleå, Piteå
2021-09-29
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer