Hoppa till huvudinnehåll

Specialistsäljare inom skolans digitalisering

Göteborg
2021-09-30

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Skola och Region Väst dig som vill jobba som specialist i en säljande roll där utgångspunkten är att svensk skola ska vara ledande i att ta vara på digitaliseringens möjligheter och skapa förutsättningar för ett livslångt lärande. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget inom informationsteknologi.    

"Att få jobba med svensk skola på ett strategiskt plan är väldigt intressant, jag brinner för skolans digitalisering och hur vi får tekniken att vara ett stöd som leder till ett ökat lärande för alla elever.” - Andreas Hallström, specialist Atea Skola   

  
Din roll i laget   

I den nationella digitaliseringsstrategin står det att Sverige ska vara ledande när det gäller att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Det står också att digitaliseringen ska göra arbetet i skolan mer effektivt och att det ska hjälpa fler elever att nå målen. I rollen som specialist jobbar du med just detta. Din uppgift är att förstå kundens verksamhet och hur den kan stöttas av digital teknik. Till din hjälp har du Ateas samlade expertis, ett erbjudande i toppklass och strategiska samarbeten med alla de världsledande it-aktörerna.   
  
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som specialist är:    

  • Etablera och underhålla ett relevant kontaktnät inom skolledning, förvaltning och it hos dina kommuner och friskolor 

  • Arbeta strategiskt och långsiktigt för att kommuner och friskolor ska förstå och efterfråga vårt erbjudande inom digitalisering och skolutveckling 

  • På ett målmedvetet och strukturerat sätt driva affärsprocesser från en första idé till genomförande  

  • Stötta våra kunders verksamhet så att de på bästa sätt lyckas ta vara på digitaliseringens möjligheter 
      

Vårt erbjudande till dig    

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.    

  
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:   

Du har ett stort intresse och en bred förståelse för hur digital teknik kan stötta en verksamhet. Du har erfarenhet av försäljning men framförallt så gillar du att vara lyhörd mot kunden men också våga utmana människor, analysera deras behov och komma med insiktsfulla lösningar. Du har en god retorisk förmåga och gillar att presentera lösningar och idéer inför såväl små som större grupper av människor. Detta blir särskilt inspirerande i den här rollen då du har erfarenhet eller intresse av skolans värld och dess organisation samtidigt som du vill utvecklas vidare i en säljande roll. Du älskar att bygga relationer såväl externt som internt och förstår betydelsen av varje individs insats i ett fungerande lagbygge.  Du är duktig på att planera ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. 

   
För att lyckas i tjänsten som specialist inom skola bör du ha följande kompetens:   

  • Relationsskapande - Skapar kontakter och underhåller relationer. Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.   

  • Driven - Sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter.   

  • Strategisk - Tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar efter detta.   

  

Vill du bli en del av landslaget?   

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Carina Tillman, försäljningschef, via carina.tillman@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

   

Göteborg
2021-09-30
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer