Hoppa till huvudinnehåll

Informationssäkerhetskonsult – Sök direkt utan CV

Jönköping
2021-06-27

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för att hjälpa verksamheter med informationssäkerhet? Just nu söker vi på Atea Jönköping dig som vill jobba som konsult med fokus på just informationssäkerhet. Du kommer som konsult att arbeta mot eller på plats hos våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att tillhöra ett en lokalgruppering som arbetar främst med säkerhet, projektledning och strategi. Du blir även en del av det regionala teamet inom kompetensområdet säkerhet samt ha kollegor runt om i Sverige där ni kan dra nytta av och hjälpa varandra. I rollen kommer du att arbeta med både större och mindre kunder inom offentlig och privat sektor. 

I rollen som informationssäkerhetskonsult ligger ditt fokus på kontakten med kunden och deras verksamhet. Ditt uppdrag är att tillsammans med kunden hitta lösningar inom informationssäkerhet som skapar verksamhetsnytta. Detta innebär att du diskuterar verksamhetens förutsättningar såväl som hjälper kunden att sätta tekniken i sitt sammanhang. Av den orsaken är det avgörande att du förstår verksamhetens behov och hur säkerhet både underlättar och förändrar arbetssätt.

Vissa uppdrag kan innebära att du ska kunna leda organisationen genom en säkerhetsincident. Andra uppdrag kan innebära genomgång av befintliga processer hos en kund och föreslå nya arbetssätt eller genomföra informationsklassificeringar och GAP-analyser eller agera som expert inom dataskyddsförordningen. Du arbetar med processer, rutiner och att granska olika typer av dokumentation som till exempel säkerhetspolicys och systemdokumentation. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp och att du har en förmåga att ta och agera utifrån eget initiativ. Du kan kommunicera väl, i både tal och skrift, med alla människor på olika nivåer och har en förmåga att tala inför grupp och hålla mindre utbildningar/presentationer. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Komplexa frågor och komplicerade problem löser du framgångsrikt.

För att lyckas i tjänsten som informationssäkerhetskonsult bör du ha följande kompetens:
•    Arbetat flera år med informationssäkerhet
•    Arbetat med lagar och regelverk som till exempel GDPR, PdL,ISO27000 eller PCI DSS
•    Mycket goda kunskap av att utföra riskanalyser, informationsklassificering, avtalshantering och it-juridik
•    Behärska svenska och engelska
•    B-körkort

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Jarelv, konsultchef, via henrik.jarelv@atea.se alternativt telefonnummer 036 – 34 82 90. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Jönköping
2021-06-27
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer