Lösningsarkitekt till Ateas IT- avdelning

Hela Sverige, valfritt Ateakontor
2020-01-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Ateas IT-avdelning dig som vill jobba som lösningsarkitekt med fokus på att ge Ateas egen systemmiljö de förmågor som krävs idag och i framtiden. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Atea med it ur ett kund-, och affärsmässigt perspektiv, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för Atea IT och en självklar del av landslaget i informationsteknologi. 

Din roll i laget

Atea IT är en strategisk affärspartner och en naturlig möjliggörare i vår egen digitaliseringsresa. I din roll som lösningsarkitekt skapar du en hållbar systemarkitektur för Atea som ger våra medarbetare möjligheten att nå sin fulla potential. Du erbjuds en utvecklande plats i Atea IT:s arkitektråd där du ges goda möjligheter att påverka hela Ateas systemmiljö tillsammans med leverantörer och kollegor i beställande organisation, Ateas projektkontor och systemförvaltning.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som lösningsarkitekt är:  

•    utforma riktlinjer och roadmaps för Ateas systemmiljö som stödjer Ateas övergripande mål. 

•    stödja Ateas projektkontor genom att analysera behov, bereda underlag och delta i förstudier och genomföranden av projekt. 

•    kartlägga och utvärdera Ateas systemmiljö utifrån funktionalitet, användbarhet och tillförlitlighet. 
 

Vad söker vi hos dig

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du: 
 

•    ha erfarenhet av att arbeta i ett större företag/organisation.

•    ha en bevisad förmåga att framgångsrikt utforma och införa smarta och skalbara lösningar på komplexa behov. 

•    besitta och löpande utveckla de kunskaper som krävs för att utforma och validera föreslagna lösningar genom tillämpning. 

•    effektivt och tydligt kunna kommunicera i tal, text och visuellt anpassat till mottagaren på svenska och engelska. 

 
Meriterande är om du: 

•    har certifieringar inom TOGAF, ITIL eller andra relevanta ramverk 

•    kan visualisera en arkitektur med C4, Archimate eller liknande modeller 

•    har en akademisk examen inom systemvetenskap eller datavetenskap 

 

Som person känner du troligtvis igen dig på följande personliga kompetenser:
 
Du tänker proaktivt och är konstruktiv i ditt arbete på egen hand och i grupp. Du har ett eget driv och ser alltid till dina beställares och användares bästa, där dokumentation och kommunikation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
 

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Eder, Utvecklingschef, via fredrik.eder@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

 

 

Hela Sverige, valfritt Ateakontor
2020-01-31
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer