Hållbarhetsansvarig Miljö & Klimat

Stockholm
2019-08-08

Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Just nu söker vi på Atea HK i Kista dig som vill jobba som Hållbarhetsspecialist med fokus på miljö och klimat. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

"På Atea får jag jobba dynamiskt med utmanande frågor i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter inom hållbarhet. På Atea jobbar vi med högt tempo och mycket energi och jag har ständiga möjligheter att växa i min roll." – Camilla Cederquist, Projektledare Hållbarhet på Atea

Din roll i laget
Vi letar efter en vass, energisk och pragmatisk specialist som vill driva vårt ambitiösa klimatprogram, och med coachande förhållningssätt stödja verksamheten minska våra utsläpp samt öka vår positiva påverkan på samhället.

Du jobbar på hållbarhetsavdelningen som ansvarar för hållbarhetsstrategiska frågor i leverantörskedjan, inom Ateas verksamheten och med vårt erbjudande till kunder. Vi ansvarar för prioritering av hållbarhetsaspekter, att stötta verksamheten att integrera hållbarhet i sina arbetssätt, för utbildning inom hållbarhet och internt rådgivningsstöd, samt för specifika initiativ inom hållbarhet.

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för IT och hållbarhet samt gedigen kunskap om klimatfrågan, som vill använda dina kompetenser på ett nytt sätt, som tar ansvar och får saker och ting att hända.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Hållbarhetsspecialist med fokus på miljö och klimat är:

  • Programleda klimatprogrammet inom Atea, prioritera och initiera aktiviteter inom området, identifiera förbättringar, etablera en uppföljningsstruktur, och driva och säkerställa implementering tillsammans med delprogramsansvariga.
  • Ge coachningsstöd till prioriterade verksamhetsavdelningar inom Atea samt utveckla och driva interna projekt vid behov.
  • Vidareutveckla vårt arbete med våra leverantörer utifrån ett miljöperspektiv, och säkerställa att våra rutiner är ändamålsenliga samt i linje med våra kunders och omvärldens krav.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du gillar att arbeta i team, är nyfiken och kan arbeta flexibelt med olika utmaningar, du får energi av en dynamisk arbetsplats. Du är en självgående specialist som är en kunskapsresurs för andra och är bekväm med att förklara komplexa frågor för olika intressenter. Du ser mönster och arbetar bra med komplexa frågor. Du är övertygande och drivs av att påverka andra och skapa beteendeförändringar. Du kan hitta nya angreppsätt och implementera dem affärsmässigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i Informationsteknologi som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?

Ansök och bli en av oss
Varmt välkommen med din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Hållbarhetschef Chiara Selvetti chiara.selvetti@atea.se eller telefon: 0852253063.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Stockholm
2019-08-08
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer