Specialistsäljare Hybrid Platforms (datacenter)

Umeå, Örnsköldsvik, Skellefteå
2019-09-30

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Umeå, Örnsköldsvik, Skellefteå dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på datacenterlösningar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
I denna roll kommer du att äga ansvaret för datacenterområdet på några av Ateas mest strategiska kunder på vår marknad, både inom offentlig och privat sektor. Du kommer att arbeta i kundteam, driva försäljning och ansvara för affärsrelationen inom ditt område. Du kommer arbeta proaktivt för att alltid säkerställa den bästa lösningen för kunden i nära samarbete med våra strategiska leverantörer, våra lösningsarkitekter och konsulter. Du kommer arbeta med att tolka kundbehov, omvandla behov till lösningsförslag, prissättning och förhandling.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya intressanta utmaningar att hantera tillsammans med dina kollegor, våra leverantörer och dina kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Skapa och utveckla affärsmöjligheter utifrån kundens vision, verksamhetsnytta och rådande konkurrenssituation
 • Säkerställ hög kundnöjdhet genom träffsäkerhet i vårt erbjudande och snabb, kvalitativ återkoppling på kundens förfrågningar.
 • Ansvara för affärsmöjligheter inom datacenterområdet
 • Etablera och följa upp områdesplaner kopplat till huvudkundplan
 • Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner hos kunden
 • Skapa och etablera långsiktiga relationer med Ateas strategiska partners inom området
 • Föra ut information om Ateas erbjudande

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du är affärsmässig, självständig, utåtriktad och har en förmåga att få med dig både kunden och den interna organisationen. Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundernas behov. Att inge förtroende är viktigt likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor. Vidare besitter du förmåga att inspirera, både kundteam och kunden. Förmåga att uttrycka sig professionellt och övertygande i både tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav.

Andra viktiga egenskaper är förmågan att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat. Du bör ha övergripande förståelse för verksamhet, finanser, produkter/tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har. Du bör ha minst 10 års erfarenhet av arbete med framtagning av lösningsförslag inom datacenterområdet och mycket goda kunskaper kring samarbete med Cisco Systems, DellEMC samt HPE.

För att lyckas i tjänsten som specialistsäljare bör du ha följande:

 • Erfarenhet från lösningsframtagning och försäljning av datacenterlösningar.
 • Goda relationer och erfarenhet av samarbete med Cisco Systems, DellEMC och HPE
 • Stort intresse för kunders verksamhet.
 • Förmåga att delegera och följa upp kollegors arbete.
 • Ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska, samt att du har B-körkort.

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jörgen Winqvist, Platschef, via jorgen.winqvist@atea.se alternativt telefonnummer +46 72 732 48 90. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Umeå, Örnsköldsvik, Skellefteå
2019-09-30
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer