Lösningsarkitekt inom IT som tjänst

Göteborg
2019-07-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i Göteborg dig som vill jobba som Lösningsarkitekt med fokus på It som tjänst. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

It som tjänst är ett fokusområde för hela Atea och uppdraget är att stödja kundansvariga/kundteam avseende försäljning av IT som tjänst. I rollen som lösningsarkitekt arbetar du inom lösningsdesign och arkitektur.

Du erbjuds en utvecklande roll där arbetet består av att med hjälp av en bred tjänsteportfölj designa tjänster och lösningar inom Informationsteknologi, bl.a. arbetsplatstjänster, nätverk och centrala driftstjänster. Våra kundavtal är ofta nationella så väl som globala. Till din hjälp har du ett av IT-marknadens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för tjänsteaffärer och en vältrimmad leveransorganisation

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Lösningsarkitekt är:

• Identifiera kunds behov och översätta till en lösningsarkitektur med Ateas tjänster.

• Säkerställa att arkitekturen håller både kundens förväntansnivå och kan levereras med kvalitet

• Ansvara för kostnadskalkylering och affärsmässig smartness utifrån tekniskt perspektiv

Du har ett coachande förhållningssätt till kollegor och kunder och räds inte att utmana både kunder och kollegor i vardagen. Du är ansvarstagande och drivs av att få saker gjorda. Att hålla föredrag är inte främmande för dig och du trivs med att förmedla vårt budskap.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande personliga kompetenser:

Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i tjänsten som Lösningsarkitekt bör du ha följande kunskaper:

• Erfarenhet av publika molntjänster såsom Microsoft Azure och/eller Amazon Web Services

• God teknisk generalistkunskap inom it-infrastruktur

• Välutvecklat affärsmannaskap och ett sinne för försäljning

Vill du bli en del av landslaget?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Madeleine Öhlin, Talent Acquisition Partner via madeleine.ohlin@atea.se

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Göteborg
2019-07-31
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer