Konsultchef inom Information Management

Malmö/Helsingborg/Kristianstad
2019-06-28

Har du erfarenhet av it-projektledning och är intresserad av att ta nästa steg i karriären? Är du en naturlig ledare med känsla för affären och för att förstå kundens behov, intresse och värdet av kvalitet genom hela leveransen? Har du dessutom minst tre års erfarenhet som ledare och har god kännedom om IT-branschen? Vill du dessutom bli en del av ett team där best practise delas, där ett nytt affärsområde blomstrar och där du har stor möjlighet att utveckla och utvecklas framåt? Då kan du vara vår nya kollega!

Just nu söker vi på Atea i region syd dig som vill bli vår nya lagspelare och kliva in i rollen som Konsultchef inom Ateas nya affärsområde information management. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

"På Atea finns det så många människor som verkligen vill mer och som är villiga att ta ansvar för framtiden. Min drivkraft är att få arbeta tillsammans med alla dessa kreativa människor och att få vara en del av ett landslag i informationsteknologi med kunskapen, kapaciteten och modet som behövs i rollen som en av Sveriges och omvärldens digitala ledare."
- Lube Naumovski, Projektledare på Atea

Din roll i laget

I rollen som Konsultchef på Atea kommer du bli coachande ledare för ett härligt team av projektledare. Samtidigt som du blir en del av Ateas nya Affärsområde information management. I affärsområdet ingår verksamhetsutvecklare, projektledare, arkitekter och utvecklare inom IOT, BI och RPA. Teamets styrka ligger i dess olikheter, där våra erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Teamet präglas av en stark gemenskap, där du kommer bidra med att säkerställa gruppens utveckling och på ett coachande sätt säkerställa kompetens baserat på marknaden och våra kunders behov. Du kommer att vara delaktig i att utveckla ett av våra uppdrag tillsammans med våra kunder och kollegor att göra en förflyttning från silo/singel leverans till mer paketerade leveranser där målet är att öka kundvärdet. Samt Etablera Information Management, vilket är ett strategiskt fokusområde inom Atea I rollen som konsultchef kommer du även att ansvara för att säkerställa finansiellt resultat samt planera resurser och arbete inom gruppen. Du kommer tillsammans med Affärsområdets ledningsgrupp äga och driva förändringsledning i en taktisk och operationell dimension, enligt Ateas fastställda mål och strategier. Vi är ett ungt affärsområde där du får möjlighet att Utvecklas och även påverka vår väg framåt.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som konsultchef

 • Resursplanering och finansiellt ansvar. .
 • Utveckling och coachning av personal
 • Förändringsledning
 • Strategi & ledningsgruppsarbete
 • Erbjudandeutveckling
 • Effektiviseringsarbete, som påverkar, organisation, arbetssätt, förmågor, teknik och informationsstyrning och hantering.

Vad söker vi hos dig

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du är en naturlig ledare med minst tre års erfarenhet av att leda och utveckla team. Du har god kännedom om IT-branschen med inriktning på digitalisering med syfte att utveckla affär och verksamhet hos våra kunder. Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och följer upp andras arbete.  Du motiveras och drivs av att vara och agera affärsmässig i din yrkesroll, förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader, intäkter, vinst, marknad och avkastning. Du kan på ett kreativt sätt hitta nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, kommer med idéer, ifrågasätter traditionella angreppssätt. I din roll som ledare är du nyckelpersonen för att skapa ett bra samarbete med både personal och kunder. Är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.                             

För att lyckas i tjänsten som konsultchef bör du ha följande kompetens

 • Universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot it
 • 3-5 års erfarenhet av ledning inom Project management för IT service
  eller Erfarenhet av Produkt implementationer och utveckling. 
 • Goda konskaper att arbeta enligt metoder som PPS, Scrum, Lean och förändringsledning/ADKAR
 • Goda kunskaper inom; Antura, Microsoft Teams, Microsoft Planer 
 • Tala och skriva obehindrat i svenska och engelska. 

 Det är även meriterande om du har

 • Liknande position in en IT produkt/konsult bransch fokus på kundkvalitet och leverans.
 • Arbetat i en organisation som har en marknad inom Norden och internationellt
 • Erfarenhet av Projektledninga av medelstora & komplexa projekt
 • Erfarenhet av mjukvaru-utveckling och IT leveranser
 • CX/Kundresan samt Lean StartUp, Design Think

 

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

 

Kontakta oss

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie- Louise Adamsson, Regional Affärsområdeschef, via marie-louise.adamsson@atea.se Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 
Malmö/Helsingborg/Kristianstad
2019-06-28
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer