Specialistsäljare Software & Cloud

Stockholm
2019-05-30
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i Kista dig som vill jobba som Specialistsäljare inom affärsområdet Software & Cloud. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, IT Arkitekt på Atea  
 
Din roll i laget  
Vi söker dig som vill arbeta med försäljning av Ateas Software & Cloud-erbjudanden inom privat och offentlig sektor. I rollen som Specialistsäljare Software & Cloud bearbetar du nya och utvecklar befintliga kunder genom ett tätt samarbete med Account Managers och kundteam. Till din hjälp har du ett av IT-branschens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för försäljning och en vältrimmad leveransorganisation. Atea jobbar med de flesta stora mjukvarutillverkare såsom exempelvis Adobe, Cisco, Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, Snow, Veritas och Vmware.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Specialistsäljare Software & Cloud är:  
  • Guida våra kunder inom licensiering och bli deras rådgivare 
  • Sälja Ateas olika Software & Cloud-erbjudanden  
  • Utveckla befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal  
  • Samarbeta med kollegor i kundteam, tillverkare och andra partners.   
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  
Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
För att lyckas i rollen som Specialistsäljare Software & Cloud bör du ha följande kompetens:  
  • Vilja och förmåga att förstå kunders verksamheter och utmaningar, och låta dessa vara drivande i säljarbetet.  
  • Erfarenhet inom licens- och mjukvaruområdet och förmågan att förstå och kunna förklara de möjligheter som molnbaserade licensmodeller innebär.  
  • Förståelse för hur mjukvara, licenser och it-infrastruktur hänger samman och dess förmåga att bidra till kunders effektivitet och produktivitet genom val av rätt licensiering.  
  • Förmågan att föra affärsmässiga resonemang med kunder i olika storlek och segment samt trivas i att ha en stark rådgivande roll.  
  • Djup kompetens kring Microsofts licensavtal, licensregler och onlinetjänster.  
Vill du bli en del av landslaget?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Forsgren, Försäljningschef, via eva.forsgren@atea.se alternativt telefonnummer 076-111 0004. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.  
Stockholm
2019-05-30
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer