IT-arkitekt

Göteborg
2019-04-29
Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Just nu söker vi på Atea Göteborg dig som vill jobba som IT-arkitekt. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.  
 
Din roll i laget  
Du kommer vara en del i vårt affärsområde IT Strategy som består av IT-arkitekter, lösningsarkitekter, projektledare och IT service management konsulter. Vår främsta uppgift är att arbeta med att förstå våra kunders behov och stötta dem i att utveckla sin verksamhet genom IT. Du kommer ha stora möjligheter att påverka ditt arbete samtidigt som du får möjlighet att samarbeta med mycket erfarna arkitekter i våra kunduppdrag.  
 
Som IT-arkitekt kommer du vara inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder och deras verksamheter för att ta fram en målbild kopplad till vision och strategi över hur deras IT-infrastruktur och IT-tjänster bör utvecklas för att adressera deras nuvarande och framtida behov samt krav.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som IT-arkitekt är:  
• Driva strategiska diskussioner och rådgivning med våra kunders IT ansvariga/CIO och IT arkitekter.  
• Genomföra förstudier, analyser och workshopar med syfte att arbeta fram strategiska förslag åt våra kunder.  
• Omvandlat verksamhetens behov/krav till funktionella krav/IT krav  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på personliga kompetenser:     
Du är  en målmedveten individ som aktivt söker nya utmaningar. Du är social och utåtriktad samt uppskattar komplext arbete som kräver strategiskt tänkande. Du har bred kunskap om informationsteknologi samt hur IT-tjänster designas och levereras. Du behöver även ha förmåga att förstå kundens it-miljö  för ta fram ett beslutsunderlag för lösningar och it-tjänster. I detta ingår även att modellera enligt standardiserade metoder och presentera för kund i olika vyer.  
Sist men inte minst tror vi att du drivs av ett brinnande intresse för moderna tekniker såsom digitalisering, molntjänster, AI, BI, säkerhet och it som tjänst.  
 
Vill du bli en del av landslaget?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Madeleine Öhlin, Rekryteringsansvarig, via madeleine.ohlin@atea.se Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass  
 
Göteborg
2019-04-29
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer