IT-arkitekt

IT-arkitekt

Malmö, Helsingborg eller Kristianstad
Sista ansökan 2019-05-19

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Syd med placering alternativt Malmö, Helsingborg eller Kristianstad dig som vill jobba som IT-arkitekt. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia, IT Arkitekt på Atea
 
Din roll i laget 
Du kommer vara en del i vårt affärsområde Strategi som består av IT-arkitekter, verksamhetsutvecklare, projektledare och IoT & Data analytics konsulter. Vår främsta uppgift är att arbeta med att förstå våra kunders behov och stötta dem i att digitalisera sin verksamhet. Du kommer ha stora möjligheter att påverka ditt arbete samtidigt som du får möjlighet att samarbeta med mycket erfarna arkitekter och strateger i våra kunduppdrag. 
 
Som IT-arkitekt kommer du vara inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder och deras verksamheter för att ta fram en målbild kopplad till vision och strategi över hur deras IT-infrastruktur,  IT-stöd och datahantering bör utvecklas för att adressera deras nuvarande och framtida behov samt krav. 
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.   
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande personliga kompetenser: 
Vara en målmedveten individ som aktivt söker nya utmaningar. Du är social och utåtriktad samt uppskattar komplext arbete som kräver analytiskt problemlösning. Du behöver ha bred kunskap om IT-infrastruktur, datahantering, integrationer samt hur IT-tjänster designas och levereras. Du behöver även ha förmåga att dokumentera teknisk miljö och ta fram beslutsunderlag för lösningar och IT-tjänster. I detta ingår även att modellera enligt standardiserade metoder och presentera för kund i olika vyer. 
Du behöver även ha: 
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande kompetens 
  • Gedigen erfarenhet av arkitekturarbete inom IT med minst 8 års relevant arbetslivserfarenhet 
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska 
  • Ha erfarenhet av att arbeta som konsult 
Meriterande egenskaper inkluderar: 
  • Arkitekturcertifiering 
  • Kunskap om ITIL och TOGAF 
  • Kunskap om hybrida molnlösningar, digitalisering, integrationer, säkerhet, AI eller BI 

 

Vill du bli en del av landslaget? 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Urban Axelsson, Konsultchef, via urban.axelsson@atea.se alternativt telefonnummer 042-26 76 13. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
­ 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass 
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer